Com més s’acosti el Govern a les tesis de la CUP en matèria de seguretat, més obre les portes a Vox en les municipals

El Consell Nacional d’Units per Avançar -que s’ha reunit per primera vegada presencialment en la nova seu del partit a Barcelona- suposa, de fet, el tret de sortida per a les eleccions municipals.

 

Espadaler també ha dit que “l’opció del Govern de triar la CUP com a soci dels pressupostos representa escollir la inestabilitat per al Govern i per a les institucions”.

 

El secretari general, Ramon Espadaler, ha afirmat en el Consell Nacional que “com més s’acosti el Govern de la Generalitat a les tesis de la CUP en matèria de seguretat, més està obrint les portes a Vox en les eleccions municipals” i ha assenyalat que, com demòcrates, cal reflexionar-hi. I ha afegit, en relació als pressupostos, que “l’opció del Govern de triar la CUP com a soci dels pressupostos representa escollir la inestabilitat per al Govern i per a les institucions”

 

No pot ser que un Govern compri les posicions extremes, que posen la policia en qüestió  permanentment. No pot ser que, quan s’ha vandalitzat la ciutat de Barcelona i quan s’ha tallat l’Avinguda Meridiana més d’un any, la lupa es focalitzi sobre la policia i no doni veu als ciutadans que han patit totes aquestes conseqüències” – ha dit Espadaler, sobre seguretat.

 

El secretari general d’Units per Avançar ha informat que el Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar ha presentant un pla de treball alternatiu a la Comissió d’Estudi del Model Policial. Espadaler ha destacat que “volem escoltar les persones que han vist els seus comerços vandalitzats, que han vist la seva feina de transport alterada dia sí i dia també, que han hagut de tancar bars i restaurants i que han viscut com han quedat afectades les expectatives turístiques d’una ciutat amb imatges de contenidors encesos”. I ha afegit que, “en canvi, el Govern té interès en escoltar la senyora Bachelet i el senyor Snowden. Els escoltarem. A nosaltres ens interessa més l’opinió dels afectats, dels botiguers de la Meridiana, dels propietaris de bars i restaurants i, evidentment, volem preservar el bon nom de la policia”.

 

Espadaler ha remarcat: “les males pràctiques s’han de corregir, -és clar que sí-, però ens equivoquem si posem la lupa en com ha funcionat la policia en lloc de fer-ho en com ho fan els radicals, els antisistema i la gent que genera alteracions severes de l’ordre públic. En aquest camí, el Govern i els partits que li donen suport no poden comptar amb nosaltres per afeblir el Cos de Mossos d’Esquadra i la policia. Que comptin amb nosaltres per tot allò que es pugui millorar. Ni volem canviar el model ni considerem – com ho fa la CUP- que la nostra policia  no és prou democràtica i que és font de problemes. La font de problemes no és policia, ho són els que generen els disturbis i els que vandalitzen la ciutat de Barcelona”.

 

Tret de sortida per a les eleccions municipals

 

El Consell Nacional d’Units per Avançar -que s’ha reunit per primera vegada presencialment a la nova seu del partit al carrer Aragó de Barcelona- suposa, de fet, el tret de sortida del partit de cara a les eleccions municipals. El màxim òrgan entre convencions nacionals ha definit algunes de les línies mestres d’actuació política. La primera és que per a Units la presència a les institucions és molt important. A més del Parlament de Catalunya, Units té presència municipal a Barcelona, a Badalona, a la Pobla de Mafumet (on té l’alcaldia), a Olèrdola , a Vielha i en altres municipis de Catalunya.

 

Espadaler ha afirmat: “volem fer prevaldre aquestes presències per poder dur a terme les nostres prioritats polítiques. Tindrem límits en les nostres aliances, però la nostra estratègia serà polièdrica per garantir la presència d’Units per Avançar en els municipis de Catalunya. Per tant, en una part donarà continuïtat a aliances que hem tingut i que valorem positivament com la del Partit dels Socialistes de Catalunya i continuarem oberts -com ho vam estar en les anteriors eleccions municipals- a aliances amb forces independents i també a aquest espai catalanista que s’està intentant que neixi sempre des de posicions propositives, constructives, centrades, inclusives, moderades i que no optin pels extrems”.

 

 

20 de novembre de 2021

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant