El Consell Nacional d’Units per Avançar aprova per unanimitat renovar l’acord municipal amb el PSC a la ciutat de Barcelona

Units per Avançar reitera la confiança en Albert Batlle com el candidat d’Units per incorporar-se  a la candidatura encapçalada per Jaume Collboni.

“El nostre suport als pressupost de la Generalitat envia l’embat per a l’autodeterminació que volien CUP i ERC a la paperera de història”.

Profund desacord amb la llei trans.

Units recorda a Ada Colau que l’antisemitisme és també racisme.

 

El Consell Nacional d’Units per Avançar, reunit aquest matí en la seu del partit, ha acordat renovar per unanimitat l’acord municipal amb el PSC per concórrer conjuntament a les properes eleccions municipals a Barcelona.

 

El secretari general d’Units, Ramon Espadaler, ha fet una valoració positiva del treball conjunt d’aquesta aliança a l’Ajuntament de Barcelona durant la present legislatura: “Compartim el repte i la il·lusió per obrir una nova etapa a la ciutat de Barcelona. Fem pinya amb Jaume Collboni per convertir-lo en l’alcalde que Barcelona necessita i mereix. La nostra és una aposta seriosa per la convivència, la cohesió, el diàleg i la projecció econòmica de la ciutat. Volem gestionar el present i planificar el futur de Barcelona”.

 

El Consell Nacional reitera la confiança en Albert Batlle per incorporar-se a la candidatura de Socialistes i Units encapçalada per Jaume Collboni per a les properes eleccions municipals a Barcelona. Espadaler ha remarcat la bona feina d’Albert Batlle i el seu equip al capdavant de la tinència d’alcaldia de Prevenció i Seguretat i ha ressaltat el rigor en la gestió i l’alt grau de compliment dels compromisos electorals, entre els quals, la convocatòria de mil places noves a la Guàrdia Urbana, així com la incorporació de dones al Cos policial.

 

Acord municipal a Lleida.

 

El secretari general també ha valorat com a molt important l’acord assolit aquesta setmana entre l’Agrupació del PSC de Lleida i Units per Avançar de Lleida per concórrer plegats a les eleccions de la Paeria. L’acord ha estat signat dimecres passat pel candidat del PSC a l’alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, i pel coordinador del Cercle de Lleida d’Units, David Pàmpols.

 

El nostre suport als pressupost de la Generalitat envia l’embat per a l’autodeterminació que volien CUP i ERC a la paperera de història

 

Espadaler s’ha referit al pas endavant important que representa l’aprovació dels pressupostos del Govern de la Generalitat amb el suport del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar. El secretari general ha assenyalat que “amb l’aprovació del pressupost, l’embat per l’autodeterminació que la CUP pronosticava i que havia pactat amb ERC se’n va a la paperera de la història”.

 

El secretari general d’Units ha afegit que, “tot i que no són els pressupostos que voldríem, és molt important per a Catalunya i per al funcionament de l’Administració que n’hi hagi. A més, acaben amb la política de blocs i obren un nou horitzó per dur a terme una política útil que permeti que la gestió de les coses ocupi el lloc important que li correspon”.

 

En aquest sentit, Espadaler ha subratllat la partida inclosa als pressupostos per ajudar per primera vegada a l’escola concertada i també el compromís de racionalització i de simplificació de l’Administració de la Generalitat.

 

Profund desacord amb la llei trans

 

El Consell Nacional reitera el seu profund desacord amb l’anomenada llei trans i en lamenta l’aprovació. Considera que les seves conseqüències sobre les actuals i futures generacions d’adolescents i joves seran greus. El fet que es permeti canviar de sexe sense autorització judicial i sense coneixement dels pares comportarà problemes irreversibles de salut en adolescents i joves ja que molts encara no han assolit un grau de maduresa suficient per decidir sotmetre’s a tractaments farmacològics i quirúrgics d’una gran afectació.

 

Units per Avançar valora que la llei trans és un experiment que implicarà una gran transformació social i cultural que suposarà canvis en àmbits tan diversos com el laboral, l’esportiu o l’escolar entre mols altres. I recorda que països que van iniciar aquest camí com Suècia, el Regne Unit o Finlàndia ja han començat a recular davant les seves greus conseqüències.

 

El Consell Nacional assenyala que, digui el que digui la majoria parlamentària que ha avalat la llei trans, el sexe continuarà essent una realitat biològica immutable.

 

Units recorda a Ada Colau que l’antisemitisme és també racisme

 

El Consell Nacional d’Units per Avançar deplora també la decisió unilateral de l’Alcaldessa de suspendre l’acord amb Tel Aviv. És una suspensió injustificada en el fons i inacceptable en la forma. Una suspensió que no reflecteix el sentiment de la ciutadania de Barcelona, que fa mal a la imatge de la ciutat i que recull argumentacions basades en l’antisemitisme.

 

Units per Avançar rebutja tota forma de racisme i xenofòbia i recorda a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que l’antisemitisme és també racisme.

 

Barcelona, 25 de febrer de 2023

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant