ODS 16.3 Apostar pe...
 
Notificacions
Neteja-ho tot

ODS 16.3 Apostar per la qualitat de l’Estat de dret

1 Missatges
1 Usuaris
0 Likes
115 Vistes
(@units)
Usuari Admin
Unit: fa 1 any
Missatges: 8
Topic starter  

Aquí et plantegem les preguntes a debatre en aquest ODS. Pots trobar el document adjuntat en aquest tema.

Tal i com s’ha exposat anteriorment, l’estabilitat d’una democràcia depèn de l’educació en valors i bon govern, i de mesures per a mantenir aquest patró en el temps. Així doncs, la pregunta aquí podria ser: s’ha de proporcionar educació en valors cívics i democràtics des de l’estat o s’ha d’obviar aquest punt educatiu?

Quant a evitar la politització, aquest també és un tema controvertit i complexa, ja que es fa difícil fer propostes per evitar la politització en aquestes àrees sense que es vegi afectada la legitimat del sistema, sobretot en el cas de la justícia i els cossos i forces de seguretat. D'altra banda, per reduir la politització dins de l’administració pública sí que hi ha algunes mesures que es puguin executar a la realitat amb el nostre sistema democràtic, però quant a reduir la politització a justícia i els cossos i forces de seguretat no s’ha trobat cap. Hi ha cap proposta en aquests dos camps que no acabi resultant perjudicial pel sistema democràtic?

Per un bon estat del benestar, els presos han d’estar tancats en centres que compleixin uns criteris de qualitat. És per això que és de vital importància tenir un sistema d’avaluació constant de la qualitat del sistema penitenciari. Tot això, es pot apreciar que en l’actualitat no hi ha cap programa amb aquesta funció en general, sinó amb la d’avaluar la utilitat dels cursos a les presons o l’evolució dels interns. Per contra, pel que fa a la generalitat, aquest només té competències executives en la matèria. Des de les competències de la Generalitat, es pot portar un control constant de la qualitat del centres penitenciaris? Si és així, per què no s’ha fet abans? I aquesta avaluació pot contribuir a una millora des de les institucions catalanes o simplement l’avaluació es quedaria com un simple document informatiu?


   
Cita
Comparteix: