ODS 17 - Administra...
 
Notificacions
Neteja-ho tot

ODS 17 - Administració pública capaç de gestionar les polítiques publiques que requereix el país

1 Missatges
1 Usuaris
0 Likes
137 Vistes
(@units)
Usuari Admin
Unit: fa 1 any
Missatges: 8
Topic starter  

Aquí et plantegem les preguntes a debatre en aquest ODS. Pots trobar el document adjuntat en aquest tema.

A fi que es pugui garantir el compliment de la resta d’ODS, s’observa que el sector públic no podria abastar-los tots de forma eficaç i eficient i es proposa la col·laboració publico-privada és la solució. Tanmateix, aquest tipus d’iniciatives actualment comporten certs riscos que poden desembocar en qüestions de corrupció. Així doncs: posant-ho tot en una balança, creieu que les col·laboracions publico-privades són avantatjoses per la Administració Pública o que, per al contrari, poden comportar masses perills?

Per un altre costat, podem observar que l’Administració Pública catalana té marge de millora i hi ha diverses propostes que podria adoptar per perfeccionar-la. Entre les propostes trobem un canvi en el model de gestió de Recursos Humans, la introducció de noves tecnologies a l’administració o l'execució d’una veritable transparència i rendiment de comptes, entre d’altres. Creieu que alguna d’aquestes propostes és més rellevant que alguna altra? Trobeu més propostes que puguin servir de millora a l’Administració Pública i als seus treballadors?

Com també s’ha dit, el Tercer Sector Social és un aliat clau de les administracions públiques en la provisió de serveis socials i altres serveis d’atenció a les persones. Les administracions públiques haurien de reforçar la col·laboració amb el Tercer Sector en la provisió de serveis socials i d’atenció a les persones. Tanmateix, fins a quin punt volem afavorir la presencia de la iniciativa social en la provisió de serveis públics? Caldria externalitzar algun servei?

Finalment, s’ha fet una recerca sobre les iniciatives exitoses publico-privades en els diferents territoris de Catalunya i apreciem que a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a les comarques centrals i les gironines, és on hi ha més col·laboracions. Per contra, a Ponent, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre és on hi ha, amb diferència, menys. Així doncs, una pregunta que cal que ens fem és: quins són els factors d’aquesta diferència territorial en quant a col·laboracions publico-privades? Què podem fer per impulsar-ne en aquelles zones on hi ha menys?


   
Cita
Comparteix: