Valorem positivament el “possibilisme” d’ERC davant de la “confrontació” de JxCat

Published On: 29 desembre 2019Categories: Sense categoria0 Comments

Adjuntem el teletip de l’agència EFE amb entrevista al secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler.

Espadaler lloa el “possibilisme” d’ERC davant de la “confrontació” de JxCat

Barcelona, ​​29 des (EFE) .- El secretari general d’Units per Avançar i diputat al Parlament integrat en el grup de PSC, Ramon Espadaler, ha aplaudit el “possibilisme” d’ERC i del seu líder, Oriol Junqueras, davant de l’estratègia de “confrontació” que al seu entendre defensen JxCat i el president català, Quim Torra.

En una entrevista amb Efe, Espadaler ha dit veure “amb bons ulls” les negociacions que estan duent a terme ERC i el PSOE a la recerca d’un acord que permeti la investidura de Pedro Sánchez.

“Veiem bé aquest acostament, perquè aporta un punt d’estabilitat”, ha destacat Espadaler, segons el qual un eventual acord que permetés investir Sánchez amb l’abstenció d’ERC obriria “un escenari radicalment diferent” a Espanya.

Per a Espadaler, aquest escenari és “el més sensat” abans d’anar a unes terceres eleccions, tenint en compte que “aquells que s’omplen la boca de sentit d’Estat”, en al·lusió a PP i Cs, “no estan a favor de permetre un Govern de Sánchez en solitari “.

Espadaler ha posat en valor el “exercici de possibilisme que lidera Oriol Junqueras”, que està apostant per “una opció valenta”, sense renunciar “al que és ERC, un partit independentista”.

La predisposició d’ERC a negociar és, al seu entendre, una posició “sensata i lloable”, en la qual ha de “persistir” malgrat les crítiques que pugui rebre de sectors independentistes més intransigents.

“Demano (als republicans) que tinguin el coratge suficient per mantenir aquesta aposta. No els resultarà fàcil, perquè és evident que alguns els acusaran de vendre Catalunya”, ha apuntat.

Espadaler ha valorat “positivament l’esforç que està fent ERC” i ha “convidat als seus socis de Govern a prendre bona nota”, a el temps que ha carregat contra l’estratègia del “com pitjor, millor” que al seu parer van desplegant Torra i , en general, JxCat.

“Em deixa perplex l’evolució del que havia estat l’antiga CDC, que se situa en una posició extrema”, ha lamentat.

Davant les reticències d’alguns sectors de l’PSOE a un acord amb ERC, Espadaler ha fet una crida als ‘barons’ i altres veus receloses a les files socialistes.

“Els demanaria coratge. És hora de el coratge dels moderats”, ha remarcat Espadaler, convençut que, amb aquest pacte, “ni el PSOE vendrà Espanya ni ERC vendrà Catalunya”.

Un cop es constitueixi el nou Govern, ha indicat, “ha d’haver l’ambició suficient per posar sobre la taula propostes que permetin desembolicar una situació”.

En aquest sentit, ha demanat als socialistes que “tinguin el coratge de fer una proposta atractiva per a Catalunya”, per poder començar a encarrilar una solució política, per a la qual, tot i això, “caldrà més d’una legislatura”.

“En aquesta legislatura el que és fonamental és posar unes bases sòlides per recuperar el que s’ha perdut: el diàleg”, ha subratllat.

En clau interna de partit, ha donat per fet que 2020 serà un “any electoral” a Catalunya i Units per avançar es presentarà d’una manera o una altra, encara està per veure si els comicis seran a la primavera oa la tardor.

“Si les eleccions es precipiten de manera molt propera, estem per reeditar l’acord amb el PSC”, ha assenyalat Espadaler.

En el cas que les eleccions s’endarrereixin, no descarta explorar algun tipus d’acord amb altres moviments que reivindiquen la bandera del catalanisme moderat, sempre que es respectin els eixos prioritaris del programa de Units per Avançar.

Sobre el grup de Poblet, en el qual participen perfils moderats del PDeCAT com Marta Pascal o Carles Campuzano, ha dit compartir molts dels seus plantejaments socioeconòmics, però no tant el seu enfocament nacional. EFE

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant