Units lamenta la inseguretat jurídica que crea el Govern i l’acusa de llançar una cortina de fum per amagar la seva ineficàcia en la gestió sanitària del Covid-19 a la comarca del Segrià

Published On: 13 juliol 2020Categories: Sense categoria0 Comments

El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, afirma que “el Govern no pot ser una font permanent d’inseguretat jurídica”. I afegeix que  “la ciutadania de Catalunya no es mereix un Govern que genera una permanent incertesa i inseguretat jurídica, a banda d’inseguretat sanitària”.

Units per Avançar considera que el Govern de la Generalitat vol amagar la seva poca eficàcia en detectar i combatre els brots del covid-19 a la comarca del Segrià. I ho fa amb una cortina de fum aprofitant la decisió judicial de la magistrada que rebutja el confinament parcial a la comarca.

A més, les declaracions del president Torra i del vicepresident Aragonés de rebutjar la decisió judicial i d’anunciar un decret que aprovarà aquesta tarda el Govern de la Generalitat comporten una enorme inseguretat jurídica.

“És inacceptable pretendre que sigui la ciutadania qui decideixi si fa cas al jutge o si fa cas al Govern. En un Estat de dret, el Govern ha de fer les coses ben fetes i, per descomptat, ha de fer cas als pronunciaments judicials”- subratlla Espadaler.

El govern català fa que la desobediència tingui un paper predominant en la seva acció executiva i contribueix d’aquesta manera a afeblir i desprestigiar encara més les institucions catalanes de l’autogovern.

Cortina de fum per amagar les concentracions d’ahir a Lleida

Units valora que aquesta maniobra del Govern de la Generalitat és una cortina de fum per emmascarar la seva mala gestió sanitària en els brots de la comarca  del Segrià i per ocultar les concentracions d’ahir a la ciutat de Lleida en les quals es va demanar la dimissió del president de la Generalitat per la seva ineficàcia.

Units per Avançar demana responsabilitat al Govern català presidit per Quim Torra i vicepresidit per Pere Aragonés ara que ja se’ls hi han retornat les competències perquè, en primer lloc, coordinin les seves actuacions en benefici de la seguretat sanitària de les persones que viuen a la comarca del Segrià. La cobertura sanitària de la població, la salut de les persones, no es resoldrà ara tard i amb un decret, sinó que s’havia d’haver fet prèviament.

El govern català hauria de treballar més pensant en les persones i menys en la confrontació constant amb l’Estat. A més, ja s’han retornat les competències a la Generalitat. Fomentar la desobediència, cercar trampes legals per saltar-se la llei i generar inseguretat sanitària i jurídica com fa el Govern de la Generalitat incrementarà encara més la desafecció ciutadana, en perjudici dels valors democràtics i malbaratant seriosament la cohesió social.

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant