Posar fi a les prebendes dels expresidents del Parlament

Article del secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler.

 

El grup parlamentari dels  Socialistes i Units per Avançar va registrar dilluns una proposició de llei que pretén posar fi a certes prebendes que gaudeixen les persones que han presidit el Parlament. En essència, es busca acabar amb un injustificable (i gravós) complement de pensió que reben els i les ex-presidentes quan arriben a l’edat de jubilació, així com a la remuneració que reben aquestes persones durant una legislatura un cop acabat el seu mandat. En opinió del nostre grup parlamentari, res no justifica aquest tractament que, dit sigui de passada, no es dóna pràcticament en cap altre parlament autonòmic.

Caldrà veure com es van posicionant la resta de grups parlamentaris i quins consensos s’assoleixen per fer efectiva la reforma, és a dir, per aprovar la llei.

No es tracta, com afirmen alguns, de cap llei “ad personem”, sinó que afronta el tema tractant per igual a tots els i les expresidentes i, sobre tot, posant fi a una prebenda difícilment justificable. Si bé és cert que l’exercici de la política, sigui en el pla legislatiu o en l’executiu, ha d’estar correctament remunerada, adaptant-se a les responsabilitats inherents al lloc que s’ocupi, no és menys cert que no hi ha lloc per a les prebendes com les que actualment gaudeixen les persones que han exercit com a segona autoritat del país.

Un projecte de llei i una iniciativa que vol situar les coses al lloc que els pertoca i que és un pas, petit encara als ulls de molts, en la correcte direcció de prestigiar la política. Una proposta que està lluny del populisme i prop del sentit comú. I una proposta que, de ben segur, pot ser millorada en el tràmit parlamentari amb les aportacions de la resta de grups que comparteixin aquesta mirada i, sobretot, aquesta necessitat.

Ramon Espadaler, secretari general d’Units per Avançar i diputat del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar

 

Comparteix

Comentaris

  1. josep 15 març 2023 at 15:24 - Reply

    Molt encertat

  2. josep 15 març 2023 at 15:24 - Reply

    Molt encertat

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant