El PSC i Units per Avançar signen l’acord de col·laboració electoral i de legislatura

Published On: 28 desembre 2020Categories: Sense categoria0 Comments

El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta, i el president d’Units per Avançar, Oriol Molins, ha signat aquest acord acompanyats de la portaveu del grup parlamentari PSC-Units, Eva Granados, i del secretari general d’Units i diputat del grup, Ramon Espadaler.

Veure document signat

El document afirma que “des de les dues tradicions polítiques ben diferents que representem, el Partit dels Socialistes i Units per Avançar vàrem acordar fa tres anys una col·laboració electoral i parlamentària avantposant la unitat d’acció a les diferències ideològiques davant la situació política que vivia Catalunya la tardor del 2017. Aleshores vàrem creure que era el moment de sumar esforços en el sí del catalanisme polític, que és transversal i divers, per donar veu a tots els catalanistes no independentistes de l’esquerre al centre”.

Assenyala que “en la XII Legislatura del Parlament de Catalunya hem col·laborat per tal de superar la crisi institucional, política, econòmica i social que afecta Catalunya a causa del procés independentista i la paràlisi governamental del govern de la Generalitat. Amb la nostra acció parlamentària hem fet control al Govern i hem impulsat propostes que han prioritzat el diàleg, el pacte i la transacció amb l’objectiu de cohesionar la societat catalana, millorar l’autogovern i recuperar un marc d’estabilitat i confiança que garanteixi el progrés econòmic i la justícia social”.

Les dues formacions polítiques fan “una valoració positiva de l’acció parlamentària duta a terme de manera conjunta i renovem l’acord de col·laboració electoral i legislatura”.

Aquest pacte remarca que “les candidatures electorals per a les quatre circumscripcions a les properes eleccions al Parlament de Catalunya les integraran exclusivament membres del Partit dels Socialistes de Catalunya, d’Units per Avançar i persones independents”.

També recull que es crearà un comitè d’enllaç encarregat de fer el seguiment de la campanya electoral i que els diputats que surtirn elegits formaran part del mateix grup parlamentari que mantindrà el seu nom “Socialistes i Units per Avançar”.

El pacte de legislatura del Partit dels Socialistes de Catalunya i d’Units per Avançar destaca:

  1. “Les dues formacions entenen que la garantia d’una bona convivència entre els catalans i entre Catalunya i la resta d’Espanya passa per treballar des del diàleg per refer els consensos trencats aquests anys a Catalunya i per renovar el pacte constitucional.
  2. Les dues formacions consideren que les properes eleccions són l’oportunitat per a que Catalunya posi fi a una dècada de xoc institucional, de divisió social, de creixement de les desigualtats socials i de retrocés econòmic.
  3. Les dues formacions prioritzen l’impuls a un govern que treballi per donar seguretat i certeses a la nostra societat amb una bona gestió de la pandèmia provocada per la COVID-19 i per fer dels fons extraordinaris per a la reconstrucció social i reactivació econòmica un instrument que ajudi a fer realitat les transformacions necessàries per bastir un model socioeconòmic robust, inclusiu i sostenible.
  4. Els diputats i diputades de cadascuna de les formacions, en aquelles votacions i decisions parlamentàries relatives a la consciència personal o a certs àmbits programàtics, que es determinaran per la direcció del grup parlamentari, podran votar de manera diferenciada. Concretament, pel que fa a l’àmbit de l’ensenyament, ambdós partits es comprometen a respectar la Llei d’Educació de Catalunya i, en el de la sanitat, a garantir el manteniment i desenvolupament del sistema sanitari català”.

28 de desembre de 2020

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant