Crisi Covid-19. Comunicat nº 3: Renda Mínima d’Emergència, Sí, liquiditat per a pimes i autònoms, també

Published On: 16 abril 2020Categories: Sense categoria0 Comments

Units valora positivament la iniciativa del govern de garantir una Renda Mínima d’Emergència per als col·lectius en situació de fragilitat a causa de la crisi del coronavirus i per evitar una autèntica catàstrofe social.

Alhora reclama una gestió eficient i àgil dels crèdits ICO, aprovats ja fa un mes pel govern de l’Estat perquè arribin amb celeritat a pimes i autònoms.

Units per Avançar considera que  l’Estat ha de dur a terme polítiques innovadores per evitar que milions de ciutadans s’enfonsin en una marginalitat gairebé irreversible a causa de la nova crisi sanitària, econòmica i social generada pel Covid-19. El confinament social ha suposat una important aturada econòmica que afecta especialment a treballadors, autònoms i empreses amb una incidència particular en les pimes, el comerç, la restauració i el turisme. L’increment constant dels expedients de regulació temporal d’ocupació -ERTO- n’és la demostració més evident.

Per aquest motiu, és urgent garantir un ingrés mínim vital d’emergència a totes les persones que es quedin sense ingressos per la crisi del coronavirus i evitar una autèntica catàstrofe social. Units considera -com recollíem en la nota de 19 de març- que aquesta renda mínima vital no acumulable hauria de ser equivalent a l’última base de cotització dels règims de la Seguretat Social o a l’import de la renda mensual que estiguessin percebent regularment amb el límit màxim que s’estableixi i amb les excepcions oportunes per raó dels seus ingressos.

Es tracta d’una renda mínima limitada en el temps com a mesura de xoc per afrontar una situació d’emergència i apaivagar el que pot esdevenir un tràgic daltabaix econòmic, social i polític. Units comparteix, doncs, opinions com la del vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, partidari d’estudiar una renda mínima per als ciutadans més vulnerables.

Alhora Units per Avançar reclama una gestió eficient i àgil dels crèdits ICO, aprovats ja fa un mes pel govern de l’Estat per tal que arribin amb celeritat a Pimes i autònoms. Units considera que l’arribada a temps dels crèdits als seus destinataris pot ajudar a reduir sensiblement la necessitat de moltes persones d’haver d’acudir a la renda mínima de supervivència.

Renda Mínima d’Inserció

Aquesta renda pel coronavirus no entra en contradicció amb la proposta d’Units d’una Renda Mínima d’Inserció per a les persones que han quedat marginades del món laboral o que no disposen d’ingressos suficients per arribar dignament a final de mes, realitat que afecta moltes persones amb dificultats per reincorporar-s’hi o joves que encara no han fet. Aquesta renda garantida no acumulable amb criteris objectivables per a col·lectius homogenis i definits hauria d’anar acompanyada de polítiques d’inserció. Cal que la distribució de la riquesa arribi amb criteris de justícia i de proporcionalitat a tots els ciutadans, a diferència del que ve succeint fins ara.

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant