Carta de Ramon Espadaler a la militància

Benvolgut/da,

 

La incapacitat del Govern per assolir els suports suficients per aprovar els Pressupostos ha abocat el President Pere Aragonès a dissoldre el Parlament de Catalunya i a convocar eleccions per al proper 12 de maig. Aquest no era l’escenari que preveiem des d’Units per Avançar.

 

Tal i com havíem anat informant en successius Consells Nacionals, la nostra aposta era recolzar uns comptes que, tot i no ser els que hauríem fet nosaltres, sí que donaven més eines al Govern per afrontar els grans reptes que té el país, particularment en els àmbits de l’educació, l’habitatge, la sanitat, la sequera o la seguretat. L’actitud tancada dels comuns i els maximalismes de Junts, a matadegolla amb el President que van votar fa tres anys i el Govern al qual varen pertànyer fins en fa un, ho han fet impossible.

 

És moment de mirar endavant, sobre la base de la feina feta al Parlament i de la confiança en el projecte que defensem per a Catalunya.

 

Respecte la feina feta, voldria subratllar el to crític i alhora propositiu que ha orientat la nostra actuació parlamentària. El suport compromès a l’economia productiva, el suport explícit a l’escola concertada (per primera vegada, els pressupostos de 2023 hi van incloure una partida específica), la defensa del català al sistema educatiu -evitant fer de la llengua un element de discòrdia-, l’aposta per contenir una pressió fiscal que el Govern hauria volgut incrementar encara més són alguns exemples d’una oposició més basada en la proposta que en la protesta. Aquesta actitud no ens ha impedit ser crítics respecte a les polítiques de seguretat del Govern, elaborades al dictat de la CUP; sobre la incapacitat de desplegar les energies renovables; d’escometre les inversions necessàries per fer front a la sequera; o de fer costat de manera efectiva a la nostra pagesia.

 

Estic orgullós de la implicació que, com a Units per Avançar, hem tingut en el disseny i l’execució d’aquesta manera de fer oposició, guiada per la cerca del bé comú i per la construcció d’una alternativa a un Govern desnortat, feble i ineficient.

 

La convocatòria electoral ens ofereix l’oportunitat de substituir l’agenda política del Procés per l’agenda dels problemes reals de la ciutadania. És hora de tancar l’etapa del Procés, marcada per la fractura social, la crisi institucional i la pèrdua d’oportunitats, i d’obrir-ne una de nova, presidida per la política útil, el servei a les persones, el rellançament econòmic del país i la cohesió social. El 12-M hem d’escollir entre el Procés o el progrés. Entre la fractura o la cohesió social. Entre la paràlisi o el desplegament del potencial que tenim com a país. En aquesta tria, Units per Avançar estarà al costat del progrés, de la cohesió social, del respecte per les institucions i de la confiança en les potencialitats que tenim com a país.

 

En breu rebreu informació detallada sobre els passos que haurem de fer de cara a la propera contesa electoral. Entre tant, rebeu una cordial salutació,

 

Ramon Espadaler Parcerisas

Secretari General d’Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant