Autoexigència

Veure la palla a l’ull de l’altre però no la biga al propi és una constant tant antiga com certa, de la qual pateix sovint el Govern de la Generalitat. Aquests darrers dies hem vist com el Govern retreia el baix nivell d’execució pressupostària dels Pressupostos Generals de l’Estat a Catalunya. Una realitat certament preocupant i a la que cal posar remei, obviant, però, el baix nivell d’execució del propi Pressupost, no sols en infraestructures, sinó també en àmbits de serveis tan sensibles com l’educació, la sanitat o els serveis socials.

No es tracta d’instal·lar-nos en el retret permanent entre governs i administracions, sinó d’aplicar una mirada crítica i autoexigent, cadascú al seu àmbit de competències i analitzar detalladament quines són les causes de la baixa execució pressupostària. La immaduresa d’alguns projectes executius, la complexa intersecció entre administracions (local, autonòmica i estatal, per no parlar de l’europea), o l’exasperant tramitació administrativa, poden ser algunes de les causes que expliquin aquesta inexecució. En cap cas conèixer cas per cas les causes de les baixes execucions pressupostàries, pot  justificar-les. Ben al contrari: identificar aquestes causes ha de ser el primer pas per al remoure els obstacles que impedeixen el compliment de les lleis de Pressupostos tant espanyola, com catalana, sense desmerèixer l’àmbit local.

Podem instal·lar-nos en la protesta o podem treballar en la proposta. Units per Avançar fa la segona opció quan reclama l’anàlisi conjunt dels governs català i espanyol, de totes i cadascuna de les actuacions pressupostades i no prou executades. Una anàlisi que convidem a fer al Govern de la Generalitat, per allò de la palla i la biga a l’ull propi i aliè. Potser ens sorprendríem, però, sobre tot, només el coneixent les múltiples causes, ens podrà ajudar a trobar solucions que ho seran en benefici de tots. Transparència i autoexigència, com a premisses per avançar.

Ramon Espadaler Parcerisas, secretari general d’Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant