Volem fer-ho bé

Dels centenars de lemes, consignes, eslògans i espots publicitaris que van acompanyar el periple olímpic de Barcelona, ​​em vaig quedar amb aquest: Volem fer-ho bé. Era al meu entendre la síntesi perfecta del punt d’honor, amor propi, orgull de ciutat; en definitiva, l’expressió d’una ciutat còmplice amb si mateixa que després d’anys de preparació es disposava a presentar-se al món en aquella tarda-nit inoblidable del 25 de juliol del 1.992.

 

Va ser, sens dubte, el nostre millor moment. Rememoro ara una imatge que no vaig viure personalment, però que ha explicat moltes vegades un dels còmplices necessaris d’aquella meravellosa aventura: Joaquim Nadal, el gran alcalde de Girona, com Maragall ho va ser de Barcelona.

 

Ja s’havien apagat els llums de l’Estadi Olímpic i Pasqual Maragall amb un petit grup d’amics va decidir anar a sopar a un popular restaurant a la Plaça Prim del Poble Nou, plena de gom a gom en aquella calorosa nit de ciutadans dels quals amb tota seguretat gairebé cap no havia assistit a la cerimònia olímpica: no calia.

 

Nadal explica que quan Maragall va entrar a la plaça, amb el posat sorneguer i despistat que sempre l’ha caracteritzat, tots els assistents espontàniament es van aixecar de les seves cadires i van aclamar l’alcalde olímpic. Nadal es va emocionar: aquella ovació era un acte d’homenatge que tots ens donàvem. Se simbolitzava a Pasqual el reconeixement que Barcelona, ​​els barcelonins, ens donàvem a nosaltres mateixos. Efectivament: Ho havíem fet bé, ho havíem fet bé. Quanta nostàlgia i necessitat d’un compromís renovat: Caldrà tornar-ho a fer bé. És el deute que tots tenim amb el llegat del 92.

 

 

Albert Batlle

Regidor de Barcelona 1983-2003, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresident d’Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant