Urgeix restituir l’autoritat de la policia

La reiteració de desordres públics i d’actes vandàlics que hem viscut aquests darrers dies tant a Barcelona, com en altres indrets del país, ens convida a reflexionar i, sobre tot, a actuar.

Més enllà de les anàlisis sociològiques que ajudin a separar el gra de la palla, en opinió meva hi ha un fet evident: és urgent restituir l’autoritat de la policia.

Des de fa ja alguns anys, la policia és vista amb desconfiança per una part de la societat, però també per part del Govern. Només cal veure quines han estat les primeres decisions del Govern de la Generalitat respecte el Cos de Mossos d’Esquadra en la present legislatura per adonar-nos-en: traslladar la defensa judicial dels Mossos d’Interior a Presidència (amb la qual cosa moltes acusacions particulars als autors d’aldarulls no arribaran als tribunals) i impulsar una comissió d’estudi sobre el model d’ordre públic. Dues decisions que reflecteixen fins on arriba el grau de desconfiança del Govern respecte la policia. Als ulls del Govern, la nostra policia ha passat de la presumpció d’innocència, a la presumpció de culpabilitat…. I així ens va.

L’expressió “tolerància zero” davant el vandalisme sembla haver desaparegut del diccionari del Govern de la Generalitat, a instàncies de la CUP, i ho estem pagant.

Quanta raó tenia Albert Batlle en manifestar que es fa difícil defensar l’autoritat policial (i l’autoritat en general) quan el President de la Generalitat es dedicava a tallar carreteres o quan la Presidenta del Parlament visitava rapers empresonats per delictes que tenen molt a veure amb l’atac a l’autoritat policial, entre altres.

No revertirem aquesta situació de la nit al dia. La pluja fina de deslegitimació d’institucions com la policial ha acabat calant a base de persistència. Cal persistir, doncs, en sentit invers des d’ara mateix. Urgeix restituir l’autoritat policial, com a expressió de confiança en les nostres institucions democràtiques i com a garant que és de la seguretat i de la convivència. No fer-ho ens aboca al col·lapse.

Ramon Espadaler, secretari general d’Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant