Units per Avançar reclama l’obertura del diàleg bilateral entre el govern d’Espanya i el proper govern de Catalunya

Published On: 22 desembre 2017Categories: Actualitat0 Comments

A més, exigim l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i l’abandonament de la via unilateral per part dels independentistes.

Després de la reunió de la permanent del comitè directiu per valorar els resultats electorals del 21-D,  Units per Avançar considera:

1.- la democràcia ha funcionat tant des de la perspectiva de l’elevada participació –que valorem positivament- com des del funcionament de les institucions.

2.- les eleccions demostren la polarització de la societat en dos fronts contraposats com una realitat que cal reconèixer i respectar, però també gestionar des de la política i des de les institucions. En aquest sentit, l’aliança pel seny i pel catalanisme entre el PSC i Units per Avançar ha resistit la polarització i ha crescut en vots – en termes percentuals i absoluts- i  també en escons. Aquestes dades avalen el plantejament no frontista i ens exigeixen dur a la pràctica la nostra aposta pel diàleg

3.- davant d’aquest resultat, el govern central té la responsabilitat i l’obligació de donar resposta política, fet que ha de començar amb l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 i amb l’obertura del diàleg bilateral amb el govern que surti escollit pel Parlament de Catalunya

Per la seva part, l’independentisme ha de ser conscient que no compta amb la majoria social encara que tingui el suport suficient per formar govern.

4.- Units per Avançar impulsarem el diàleg tant al si de Catalunya  com amb el govern d’Espanya com a única via possible de superació de la actual fractura política i social.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant