Units per Avançar participa al Congrés del Partit Popular Europeu a Helsinki, un cop demanat ingressar-hi

Published On: 8 novembre 2018Categories: Actualitat0 Comments

Una vegada formalitzada la sol•licitud d’incorporació com a membre del PPE, Units per Avançar participa com a convidat al Congrés que el PPE va començar ahir i continua avui a Helsinki (Finlàndia).

Entre els objectius que s’ha fixat Units per Avançar en el seu procés de desplegament, hi ha l’establiment de relacions amb el Partit Popular Europeu on s’agrupen les formacions del centre i centredreta europees, d’ideologia democratacristiana, popular i reformista. El PPE és la primera força política del Parlament Europeu i ostenta la presidència de les tres principals institucions europees: el Consell, el Parlament i la Comissió. Amb el seu ingrés al PPE, Units per Avançar pretén establir relacions amb alguns dels seus partits membres com la CDU i CSU alemanyes, el PSD portuguès, el CD&V flamenc o la CDA holandesa, així com amb fundacions afins, com la Konrad Adenauer de la CDU alemanya i el Wilfred Martens Center, amb les quals ens uneix la ideologia humanista i socialcristiana, la defensa dels valors i principis europeistes i de l’economia social de mercat i el bé comú.

Units per Avançar és present al Congrés de Helsinki a través de Salvador Sedó, responsable de relacions internacionals i exdiputat al Parlament Europeu.

El Congrés de Helsinki escollirà el candidat del Partit Popular Europeu a la presidència de la Comissió Europea. Si esdevingués la primera força en les eleccions del propers 23-26 de maig, serà el president de l’executiu comunitari durant els propers 5 anys. Els dos candidats que es disputaran la nominació en aquest congrés són el bavarès socialcristià Manfred Weber, cap del grup parlamentari al PE i el primer ministre finlandès entre 2014 i 2016, Alex Stubb.

El Congrés aprovarà, també, les línies mestres del manifest electoral del PPE per a les eleccions europees.

Comparteix

Comentaris

Relacionados

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant