Units per Avançar insta a que prevalgui l’equilibri institucional

Fem una crida al conjunt de partits per rebaixar la tensió, propiciant un debat polític intens, però sense abandonar les bones maneres democràtiques, i perquè traslladin a la població un clima d’entesa en les grans qüestions d’Estat.

 

Davant la decisió del Tribunal Constitucional de les últimes hores, Units per Avançar vol assenyalar que la nostra trajectòria ens avala en el respecte a les institucions i al principi de separació de poders. Malgrat no sempre estar d’acord, en tot moment hem considerat que les decisions del Tribunal Constitucional, com les dels Tribunals que integren el poder judicial, s’han d’acatar i complir. Lleialtat institucional i escrupolós respecte de l’Estat de Dret obliguen.

 

La decisió d’ahir del Tribunal Constitucional pot ser interpretada com una interferència en la funció legislativa, el que s’accentua perquè prové d’un òrgan amb la majoria dels membres amb el seu mandat caducat i que hom podria pensar que volen perllongar aquesta situació. Units per Avançar insta a que prevalgui l’equilibri institucional.

 

Per això alhora que acatem la decisió, ens preocupa perquè agreuja el clima de greu enfrontament i degradació de les institucions al nostre país. Fem una crida al conjunt de partits per rebaixar la tensió, propiciant un debat polític intens, però sense abandonar les bones maneres democràtiques, i  perquè traslladin a la població un clima d’entesa en les grans qüestions d’Estat, que permeti desbloquejar la renovació dels òrgans de l’Estat i concentrar-se en tirar endavant el país, en un context de greu crisis internacional.

 

El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, afirma que “la paralització de la iniciativa legislativa per renovar el TC instada per la majoria dels seus membres conservadors -amb el mandat caducat- és un fet greu i inaudit”. Espadaler afegeix que “com a demòcrates ho hem d’acatar, la qual cosa no vol dir que compartim o normalitzem aquest atac”.

 

Barcelona, 20 de desembre de 2022

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant