Units per Avançar estudia concórrer a les eleccions europees

Published On: 6 febrer 2019Categories: Actualitat0 Comments

En l’acte “Els reptes de Catalunya a Europa”, Units per Avançar, que va néixer fa poc més d’un any com a partit catalanista, humanista i europeista, ha explicat que està en procés d’integració al PPE – que agrupa les formacions del centre i centredreta europees, d’ideologia democratacristiana, popular i reformista- i a la Internacional Democristiana. Amb l’ingrés al PPE, pretenem establir relacions amb alguns dels seus partits membres com la CDU i CSU alemanyes, el PSD portuguès, la CDA holandesa, així com amb fundacions afins, com la Konrad Adenauer de la CDU alemanya i el Wilfred Martens Center, amb les quals ens uneix la ideologia humanista i socialcristiana, la defensa dels valors i principis europeistes i de l’economia social de mercat.

 

 

L’acte ha començat amb la salutació inicial institucional del portaveu Director General de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch, amb un vídeo en el qual ha fet una crida a la participació en les eleccions europees.

Units per Avançar està avaluant la possibilitat de concórrer a les properes eleccions al Parlament Europeu amb altres formacions polítiques de l’Estat que tenen una visió clara de la realitat plurinacional d’Espanya. Amb aquest motiu, Units manté contactes amb diversos partits. En tot cas, la darrera paraula sobre aquesta decisió la tindrà el Consell Nacional en una pròxima reunió.

Units aposta per un projecte cent per cent europeista que dona suport a la construcció i integració europea com a eina per solucionar els grans reptes dels catalans: la prosperitat, la competitivitat, la immigració, l’estat del benestar comú, la seguretat… Apostem per recuperar la capacitat d’interlocució del catalanisme per representar els interessos de les persones dels agricultors i ramaders, de les pimes i de les empreses davant la UE.  Units apostem per una Europa que assumeixi el principi de subsidiarietat, particularment respecte a les  regions europees que, com Catalunya, tenen capacitat legislativa i voluntat de construir una millor Europa. Precisament, per aquest motiu, manifestem la nostra preocupació per  l’ascens de forces euroescèptiques i/o antieuropeistes.

 

 

En el col·loqui d’aquest acte sobre els reptes de Catalunya a Europa han intervingut Marta Ortega, professora titular de Dret Internacional Públic i Catedràtica de la Universitat de Barcelona, Carlos Losada, professor d’Universitat, i Quim Llimona, advocat. El president d’Units, Oriol Molins, ha moderat el col.loqui.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant