Units per Avançar dóna la benvinguda als indults

Reclama molta més política, més diàleg i consens -portes endins i enfora- dins de la legalitat i de l’Estat de Dret, preservar la cohesió social i encoratja el Govern i les forces parlamentàries de les Corts a abordar d’una vegada la necessària reforma dels delictes de rebel·lió i de sedició en el Codi Penal.

 

Units dóna la benvinguda als indults aprovats pel Consell de Ministres per als condemnats pel procés. El conflicte torna, doncs, a la política i al respecte a la legalitat, àmbits d’on no hauria d’haver sortit mai.

 

Units per Avançar considera  que l’èxit d’aquesta mesura dependrà del fet que totes les parts implicades la gestionin de manera responsable.

 

Sempre Units per Avançar ha defensat el diàleg com la millor manera d’abordar aquesta qüestió. Per això, celebrem que es revifi la Taula de Diàleg entre el Govern d’Espanya i el de la Generalitat de Catalunya, el millor escenari per encarar una negociació i el consens des del respecte a la legalitat i a l’Estat de Dret. És imprescindible recuperar el prestigi de les institucions i que el seu àmbit d’actuació no recaigui en altres organismes.

 

Units referma que aquest diàleg no només s’ha de desenvolupar entre Catalunya i Espanya, sinó també portes endins. És imprescindible que es torni a convocar la Taula de Diàleg entre les forces parlamentàries de Catalunya per normalitzar la situació i reforçar un dels valors més importants de la democràcia, la cohesió social.

 

Alhora encoratgem el Govern central i les forces parlamentàries del Congrés a endegar el procés de la reforma del Codi Penal pel que fa a la revisió dels delictes de rebel·lió i de sedició.  Units ja va presentar el maig de 2018 la proposta de Bases per a un pacte d’Estat Catalunya-Espanya que planteja una delimitació precisa des tipus de rebel·lió i de sedició contemplats al Codi Penal. Es tracta d’afrontar la modernització imprescindible d’uns articles redactats en un context molt diferent de l’actual. La proposta va ser presentada a partits polítics, institucions, sindicats, patronals i col·legis professionals. Va ser enviada al llavors secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i presentada després a la ministra d’Administracions Públiques, Meritxell Batet.

 

En definitiva, Units per Avançar reclama molta més política, més diàleg i consens, portes endins i portes enfora, dins de la legalitat i de l’Estat de Dret, preservar la cohesió social i que Les Corts abordin d’una vegada la necessària reforma del Codi Penal.

 

Alhora lamentem que hi hagi forces parlamentàries que utilitzin els indults amb intencions partidistes que afavoreixen la radicalització social, dificulten el diàleg polític i social i poden perjudicar la convivència.  Units per Avançar insta aquestes forces polítiques a abandonar la confrontació per la confrontació, contribuir a la cohesió social i sumar-se al diàleg polític en lloc de reforçar la judicialització de la política.

 

22 de juny de 2021

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant