Units per Avançar confia en el manteniment dels indults

La seva revocació suposaria un terratrèmol polític, que no ens podem permetre.

 

Davant el canvi de criteri de la Sala Tercera del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem, de 24 de maig, que decideix estimar els recursos de reposició contra la inadmissió dels recursos contra els indults del “procés” -el que suposa que el tribunal entrarà en el fons de l’assumpte-, Units per Avançar assenyala:

 

1.- Inicialment, els recursos interposats contra els indults -entre altres, per SCC, PP, VOX i diputats a títol personal de Cs i del PP- van ser desestimats de manera automàtica en les al·legacions prèvies per considerar que els recurrents mancaven de legitimitat activa. Aquesta decisió és conforme amb la doctrina consolidada del Suprem que valora que els partits polítics i organitzacions no directament implicats en un cas no tenen legitimació per recórrer-lo.

 

2.- Tot i que encara es desconeixen els arguments d’aquest canvi de criteri perquè la resolució encara no ha estat publicada, és evident que es produeix després de la modificació en la composició dels membres del TS i per una majoria de 3 a 2, fet que evidencia una nova divisió en el Tribunal.

 

3.- L’actual decisió implica únicament que el TS tramitarà els recursos i que decidirà en sentència tant la legitimació dels recurrents com la legalitat de la concessió dels indults que hauria de limitar-se, segons entenem, a un control formal dels requisits legals i si existeix motivació suficient, però no a les qüestions d’oportunitat que li correspon decidir al Govern. En aquest cas, el Govern de l’Estat va concedir els indults per causes d’utilitat pública en llaures a la convivència i la recuperació de la normalitat a Catalunya.

 

4.- Units per Avançar considera que realment s’han complert els objectius de la mesura de gràcia, perquè des de la seva concessió s’ha obert un període de millora en la convivència i una recuperació del diàleg polític tant amb el Govern de l’Estat com a nivell intern de Catalunya, com ho demostra el recent pacte per la Llengua.

 

5.- Confiem en la confirmació dels indults perquè la seva revocació suposaria un terratrèmol polític que, en aquesta situació de crisi que vivim, no ens podem permetre.

 

Barcelona, 26 de maig de 2022

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant