Units en la solidaritat

Published On: 21 març 2020Categories: Actualitat0 Comments

Tot seguit reproduïm la carta del president d’Units per Avançar, Oriol Molins.

Benvolguts amics,

Escric després dels primers dies de confinament sanitari. El nostre món conegut, les nostres seguretats, hàbits i  la nostre forma de vida han patit un cop important i encara no veiem la profunditat dels canvis que suposen.

En temps d’incertesa i de turbulència, com deia Sant Ignasi de Loiola, és millor no fer mudances o, el que és el mateix, buscar refugi en el que és conegut. Els moments crítics en la història de les societats, de les famílies i dels grups humans s´han resolt des de la unitat, la perseverança i la solidaritat.

Des de la Direcció d’Units per Avançar, us volem demanar que aquesta sigui la clau de la vostra actuació personal i col·lectiva: la solidaritat.

Solidaritat amb els afectats per la malaltia i amb els seus familiars.

Solidaritat amb els sanitaris que són la primera línia de batalla en aquesta lluita contra el COVID-19.

Solidaritat amb els cossos de Mossos, Policia, Protecció Civil, Guàrdia Urbana, Policies Locals i Exèrcit que treballen per la nostra seguretat.

Solidaritat amb els que fan que cada dia trobem aliments als supermercats, funcionin les comunicacions, es fabriqui material sanitari, i funcionin tots els serveis públics (escombraries, neteja, aigua, premsa…).

Solidaritat, també, amb tots els responsables polítics que els toca gestionar aquesta crisi.

Aquesta malaltia sembla que afecta més la gent gran, però no us confieu. El Covid-19 no diferencia edats, sexes, ideologies ni passaports. Ataca totes les persones sense miraments. Per això, cal que siguem solidaris amb tots sense distinció. La unitat que reclamem és entre tots els humans. Els xinesos han estat els primers en ser colpits, però al mateix temps han mostrat una solidaritat molt gran vers altres països. Italians, espanyols, iranians, coreans… -tot el món- estem units en la lluita contra el coronavirus. Qui cregui que pot aïllar-se de la resta és un ignorant. Cal aïllar el virus de la insolidaritat i de l’egoisme.

Ens agradaria poder estar a prop de cadascú de vosaltres per preguntar-vos sincerament si esteu bé o necessiteu alguna cosa. Però no ho podem fer, així que et preguem que et cuidis el més possible i que cuidis, també, els teus veïns i familiars.

La millor forma d’ajudar-nos és seguir, en tot moment, les instruccions i recomanacions de les autoritats. #QuedatACasa per trencar la cadena de contagis i evitant la reproducció del virus. #RentatLesMans i totes les mesures d’higiene possibles.

Podem ser molt solidaris en les nostres activitats durant el confinament. Connecteu diàriament amb els vostres veïns, especialment la gent gran o persones que viuen soles. Feu la compra, ajudeu-los amb la neteja o les rentadores… amb tot el que necessitin complint les mesures de seguretat sanitària. Mantingueu els màxims nivells de solidaritat que siguin possibles. Hem de ser efectius en la lluita i humans en la resistència, perquè, quan haurem vençut el Covid-19, ens mirarem als ulls amb l’orgull d’haver estat bones persones.

Rebeu una càlida abraçada i un alè d’esperança per a cadascú,

Oriol Molins, president d’Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant