Una aliança de futur que suma

Published On: 10 novembre 2017Categories: Actualitat0 Comments

Kornrad Adenauer havia estat batlle de Colònia fins el 1933 en què fou empresonat per la seva oposició als nazis. En sortir de la presó, conscient que havia de treballar per la reconciliació, va fundar la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) i, quan aquesta va guanyar les eleccions de 1949, va ocupar, fins el 1963, el càrrec de primer canceller de la República Federal d’Alemanya. Adenauer va ser un europeista convençut i va ser l’artífex de l’esperit de reconciliació que va guiar les actuacions polítiques dels anys de la Guerra Freda. La seva experiència política al servei de la concòrdia li va fer preveure la caiguda del comunisme quan el desenvolupament econòmic s’imposés. D’ell és la frase, “no falta defensar sempre la mateixa opinió perquè ningú pot impedir tornar-se més savi”.

Conèixer Adenauer ajuda a entendre l’Europa d’avui. Polític de pedra picada es va escarrassar per construir una societat en què, fidel als valors del personalisme comunitari, la justícia social esdevingués l’instrument de cohesió i pau.

Units per Avançar es considera hereva d’aquest pensament i fa de la defensa del catalanisme moderat, del respecte a la legalitat i de la cohesió social, la proa del seu projecte polític, el qual té, com no pot ser d’altra manera, el diàleg i el pacte com a eines imprescindibles per vertebrar la societat catalana.

És indubtable que Catalunya viu un moment històric excepcional que només té sortida amb  un projecte inclusiu de tarannà constructiu. El propi Adenauer escrivia que “la història és la suma de totes aquelles coses que s’haurien pogut evitar”, ja que “hi ha quelcom en Déu que va fer malament, que va posar límits a tot menys a l’estupidesa”.

En aquest context, en el que només el diàleg s’erigeix en bàlsam per a superar l’atzucac, s’ha d’emmarcar “l’Aliança pel seny i pel catalanisme” que han subscrit el PSC i Units per Avançar per a les eleccions del 21 de desembre. Com queda explicitat en la introducció: “Considerem que és hora de sumar esforços en el sí del catalanisme polític, que és tranversal i divers, per donar veu a tots els catalanistes no independentistes de l’esquerra al centre. Volem esdevenir punt de trobada d’aquelles persones que, venint de tradicions diferents, no s’identifiquen ni amb posicions independentistes ni immobilistes i creuen que hi ha una altra via per resoldre l’actual conflicte. Per això enarborem la bandera del diàleg, del pacte i de la transacció per tal de tornar a cohesionar la societat catalana, defensar el nostre autogovern i recuperar un marc d’estabilitat i confiança que garanteixi el progrés econòmic i la justícia social”.

Josep M. Prats Batet

Conseller a l’Ajuntament de Tarragona

Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant