Un nou temps per avançar units

Article publicat al diari La Vanguardia el dia 24 de juny de 2021.

El dia 19 de juny va fer quatre anys que vam presentar la Declaració Fundacional d’Units per Avançar. Amb ella naixia un partit europeista i catalanista, que aspira a un autogovern de qualitat, amb suficiència i estabilitat tant competencial, com financera, i amb una clara voluntat d’incidir lleialment en la política espanyola. Un partit d’inspiració democristiana que, com a tal, defensa la igualtat en la dignitat de totes les persones i abraça l’economia social de mercat. Un conjunt de coordenades que ens conviden a assumir els objectius de l’Agenda 2030, tant en la seva vessant ambiental, com en tot al que fa referència  a la igualtat real entre dones i homes.

D’aleshores ençà, hem elaborat un cos coherent de propostes, treballem per arrelar-nos arreu del país i hem assolit presència institucional. Avui som presents al Parlament de Catalunya i a diversos ajuntaments, entre els quals el de Barcelona, en el qual Albert Batlle ha assumit la tinència d’alcaldia de seguretat.

L’extrema polarització que vivíem l’any 2017 ens va empènyer a subscriure un acord amb el Partit dels Socialistes de Catalunya, amb qui compartim la necessitat de fugir de les posicions extremes tant se val si rupturistes o immobilistes, que tan mal han fet al nostre país en aquests anys de l’anomenat procés. Un acord que ha donat fruits i que valorem molt positivament.

Avui som a les portes de la Convenció Nacional d’Units per Avançar, un congrés el 10 de juliol en el qual escollirem una nova direcció i traçarem les línies d’actuació per als propers quatre anys. Ho farem en un context molt diferent del que vivíem el 2017. Som a les portes d’un nou temps que, en el pla de les relacions Catalunya-Espanya, vindrà marcat per la desitjada distensió política. La concessió dels indults als polítics empresonats arran dels fets de la tardor de 2017 és un pas valent en la bona direcció que compartim i aplaudim tant per raons d’humanitat, com de concòrdia i retrobament cívic. Un pas que permet retornar el debat Catalunya-Espanya al terreny de la política del qual mani no hauria d’haver sortit. Per altra part, la superació de la crisi sanitària i de les seves derivades econòmica i social dibuixa noves prioritats que exigiran sumar esforços entre formacions polítiques diferents. En aquest sentit, l’aprofitament intel·ligent dels fons europeus Next Generation constitueix un repte de primera nivell. Nosaltres hi serem.

Som a les portes d’un nou temps en el qual la normalitat passarà per recuperar de l’eix ideològic, sacrificat pel Procés en benefici del debat independentista. Un paradigma substancialment diferent del que vivíem l’any 2017 i que ens convida a conrear l’espai avui orfe del catalanisme centrat. També aquí hi serem de forma activa, constructiva i propositiva.

Ramon Espadaler, secretari general d’Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant