Un any de reptes, un any d’oportunitats

Published On: 16 gener 2019Categories: Actualitat0 Comments

Benvolguts amic@s

El nou any comença amb un gran repte: convertir Units per Avançar en el partit referent del nou catalanisme, reformista i no independentista.

El repte és majúscul perquè partim d’un terreny esgotat per la batalla del procés i en un entorn mundial confús on les democràcies liberals dubten de si mateixes.

Gener ha començat políticament amb l’impacte de les eleccions a Andalusia i del seu nou tripartit. Amb el govern del president Quim Torra centrat únicament en Waterloo, Lledoners, en les seves lluites internes i en el seu relat de fer República. El Govern de Junts per Catalunya i ERC no té la capacitat crítica de reconèixer l’immens error estratègic que és la independència. És un fracàs allunyar-se del aliats europeus i un error oblidar-se de defensar els interessos catalans a Europa. És, també, incapaç d’assumir l’espai comú que significa Espanya. L’independentisme és un projecte que ni cohesiona ni  impulsa Catalunya. El govern no té la capacitat d’articular un pressupost que ajudi a modernitzar el país i no sap cuidar els seus ciutadans amb millors polítiques socials. Tenim un president que maltracta diàriament les institucions catalanes i que manté inoperant el Parlament i inactiu el Govern.

Per la seva banda, el Govern de Pedro Sánchez està centrat en tirar endavant uns pressupostos per fer avançar la legislatura, lluitant aferrissadament contra la dreta del PP, Cs i VOX, sense un suport parlamentari fort, i molt menys cohesionat. El seu govern està condicionat pel judici del procés i per una presó preventiva difícil d’entendre.

A més, viurem un any electoral. S’acosten les europees que els contraris de l’statu quo i els  populistes volen aprofitar per fer sentir la seva veu i per qüestionar el projecte europeu. En canvi, nosaltres, Units, som europeistes i volem més Europa. A tot això, s’hi afegeix que les municipals estan molt centrades  en la ciutat de Barcelona.

D’altre banda, internament, Units per Avançar ja ha complert el primer any de vida. En fem un balanç positiu. El nostre projecte ha guanyat molt en presència institucional i mediàtica. Hem constituït un Consell Nacional, hem creat nous Cercles Locals i també hem crescut en adherits i amics. Ens hem fet un lloc entre els actors polítics del país. Sens dubte, tenim per davant molt camí per recórrer i cal que siguem més exigents amb nosaltres mateixos. Volem més i millors resultats.

Com a President de l’equip de direcció m’agradaria superar aquest any tres reptes:

En primer lloc, ampliar la participació interna i externa en el nostre projecte, així com la comunicació de les nostres propostes com a pas ineludible per assolir els nostres objectius polítics.

En segon lloc, acollir dins del nostre projecte tots aquells catalans que volen un canvi i proposar noves polítiques centrades en les persones. Volem un país pròsper amb empreses dinàmiques. La feina és un punt clau en el benestar de les persones. La família en les seves diverses formes actuals ha de continuar essent el nucli fonamental de la societat. I el Govern ha d’assegurar les condicions per al desenvolupament econòmic, perquè només un país pròsper pot donar seguretat als seus ciutadans.

I finalment, aconseguir estar presents a diferents municipis.  La política local és la més pròxima a la ciutadania. Volem que ens identifiquin com la força catalanista capaç d’escoltar i d’articular propostes, de pactar i treballar amb respecte a les institucions.

Només així aconseguirem convertir Units per Avançar en el partit referent del nou catalanisme.

Un partit no és fruit d’un dia i tampoc es consolida en pocs mesos. Tots hem vist com forces polítiques que semblaven fortes han desaparegut per no ser ferms en els seus valors i objectius.  El camí serà llarg, però tenim la confiança per fer-ho

Ben cordialment,

Oriol Molins

President d’Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant