Toca refer-se: Un país per atendre

Published On: 8 desembre 2017Categories: Actualitat0 Comments

Estic fart de retrets i més retrets. Cal treballar per reconstruir Catalunya i fer-ho amb immediatesa. L’independentisme i l’immobilisme generen problemes, divisions i confrontació. Només una opció que recuperi la millor tradició pactista, dialogant i reformista del catalanisme polític ens permetrà tirar endavant com a país i mantenir la cohesió social.

El 22 de desembre necessitem un nou govern de la Generalitat per a tots els catalans, sense exclusions, que estigui disposat a construir ponts en lloc de trinxeres. Cal un govern que planti cara a l’ immobilisme i “aparqui” la rauxa de l´independentisme, que reivindiqui, defensi i s’esforci per regenerar les institucions polítiques, però també l’àmbit econòmic.

Necessitem una Generalitat centrada en les persones i en els valors de l’humanisme. Cal posar el focus de l’acció en els principals àmbits de les persones: l’individual, la família, el benestar, el progrés i el fet empresarial. En definitiva, “política de proximitat”. Recuperar la normalitat requereix, també, que les empreses -les quals la incertesa ha fet que traslladessin el seu domicili social i fiscal fora de Catalunya- vegin en el nou executiu el “bàlsam” estabilitzador que les ajudarà a tornar, a créixer i a ser més competitives. Ens calen més i millors empreses.

Cal diàleg, acords, consensuar i arribar als punts de trobada entre els catalans i, també, dels catalans amb la resta de l’Estat. És imprescindible refer la confiança perduda entre els catalans i la dels catalans amb la resta de pobles d’ Espanya.

És necessari vertebrar el catalanisme per fer avançar Catalunya, treballar perquè qualsevol decisió que l’afecti sigui factible, acordada i emparada en la legalitat, de manera que no comporti perjudicis per a les persones, per a la nostra societat i per la economia.

Cal construir la Catalunya que ens permeti a tots un present i un futur econòmicament més pròsper, socialment més solidari. Qui ho farà? Qui té la capacitat de construir ponts i no farà de la seva victòria una nova trinxera?

Com deia aquell antic i famós anunci: … Busqui, comparí i si troba alguna cosa millor compri-la.

He triat, remenat, capbussat en els discursos, escoltat declaracions, llegit programes i sols he trobat algú amb capacitat per sumar i, fins i tot, de multiplicar: en Miquel Iceta.

Ho dic jo, que no sóc socialista, que mai pensava votar-los. Veig en ell la capacitat del millor del catalanisme: el seny, el pacte, la constància, la tenacitat i la fermesa per aconseguir que Catalunya torni a lluir triomfant, rica i plena.

Jordi Cerezuela, secretari d’Organització d’Units per Avançar.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant