Rosa M. Salmerón d’Units per Avançar s’incorpora al govern de l’Ajuntament de Lleida

Published On: 19 febrer 2018Categories: Actualitat0 Comments

Es fa càrrec de la reponsabilitat d’Educació.

Aíxi ho han firmat en l’acord de legislatura David Pampols, coordinador d’Units per Avançar a Lleida, Rosa Mari Salmerón, regidora d’Units a la Paeria, Félix Larrosa, primer secretari del PSC de Lleida i Àngel Ros, Alcalde de Lleida i President del PSC.

Si premeu els enllaços podreu escoltar les intervencions de David Pàmpols, de Rosa M. Salmerón i de Ramon Espadaler que han valorat positivament aquest acord com una oportunitat per fer des d’Units politiques de servei en benefici dels ciutadans de Lleida amb la responsabilitat d’Educació que incorpora els temes de família. Aquest acord és per a l’actual legislatura.

Apostem per l’estabilitat a les institucions, pel compliment de la llei i pel servei a les persones.

Teletips de les agències de comunicació:

– EUROPA PRESS

Units per Avançar entra en el Gobierno socialista de Lleida

El alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), y el líder de Units per Avançar, Ramon Espadaler, han firmado este lunes un acuerdo por el que el partido capitaneado por miembros de la extinta Unió entrará en el Gobierno socialista de Lleida.

Lo hará de la mano de Rosa Maria Salmerón, concejal que en 2015 se presentó en la lista de CiU y que ha anunciado en rueda de prensa su afiliación a Units y la entrada en el Gobierno de Lleida, donde ocupará la Concejalía de Educación.

Ha asegurado que la postura del PDeCAT –del que forman parte sus hasta ahora compañeros en el consistorio– sobre el proceso soberanista ha sido una de las razones que la han empujado al cambio: “Cuando me presenté a las elecciones, CiU no era el PDeCAT, era una formación catalanista, y en su hoja de ruta no estaba el proceso” soberanista.

  

Por su parte, Espadaler ha agradecido la buena disposición de los socialistas al pacto y ha  asegurado que con el PSC le une “un catalanismo moderado” y trabajar por las familias. Ros ha agradecido la búsqueda de colaboración en un momento de crisis económica e institucional, y tanto él como Salmerón han defendido que el acuerdo no conlleva un compromiso de cara a las elecciones municipales del año que viene, pero han dejado la puerta abierta a futuras colaboraciones.

– EFE

Una concejala de CiU en Lleida se incorpora al gobierno municipal del PSC

La concejala Rosa Maria Salmerón, hasta hora del grupo de CiU en el Ayuntamiento de Lleida, pasará a formar parte del equipo de gobierno del PSC como concejala no adscrita.

Salmerón se ha incorporado a la formación liderada por Ramon Espadaler, Units per Avançar, y se encargará de la concejalía de Educación de la Paeria a partir de mañana gracias al pacto de gobierno firmado esta mañana con el equipo de gobierno del PSC, liderado por el alcalde Àngel Ros.

Según Salmerón, que junto con Paco Cerdà formaba parte de los dos únicos concejales pertenecientes a la antigua Unió, la decisión la ha tomado por “coherencia” ante su posicionamiento sobre el independentismo.

Incluso ha afirmado haber votado en numerosas ocasiones a regañadientes mociones a favor de la independencia por no romper con la estabilidad de su grupo.

Por su parte, Àngel Ros ha agradecido la generosidad de Salmerón por haber dado “este paso político”.

Paralelamente, el líder de Units per Avançar, Ramon Espadaler, se ha desplazado hasta Lleida para hacer efectivo el pacto de gobierno y ha celebrado que entre su grupo y el PSC tengan “más cosas en común que diferencias”.

– ACN

Una regidora del PDeCAT de la Paeria entra a formar de l’equip de govern d’Àngel Ros

Acord entre el PSC i Units per Avançar a l’Ajuntament de Lleida fins a final de mandat que comporta que Rosa Maria Salmerón sigui la nova regidora d’Educació.

La regidora Rosa Maria Salmerón ha decidit abandonar el grup municipal del PDeCAT a la Paeria per entrar a formar part de l’equip de govern de l’alcalde Àngel Ros. Salmerón es va presentar per Unió i després de la desaparició del partit s’ha incorporat a la formació de Ramon Espadaler, Units per Avançar que al seu torn ha signat un acord de govern amb el PSC fins a final de mandat. Salmerón ha justificat la seva decisió per ”coherència” amb el seu posicionament respecte al procés d’independència i en aquest sentit ha reconegut que en els darrers dos anys ha votat ”a contra cor” moltes de les mocions que havia presentat el seu grup en defensa de la independència. Ros ha remarcat que el pacte està ”circumscrit a la ciutat de Lleida i el govern municipal” i que comportarà que Salmerón assumeixi la regidoria d’Educació. En aquest sentit, Ros ha remarcat que continuaran governant amb minoria, ara de 9 regidors, i arribant a pactes concrets amb les altres formacions presents al consistori. El PDeCAT, per contra, passarà a tenir 5 regidors.

Rosa Maria Salmerón ha decidit abandonar el grup municipal del PDeCAT per passar a ser regidora no adscrita però entrant a formar part del grup municipal del PSC, a l’equip de govern. Salmerón ha dit que ha estat una ”decisió difícil” que ha estat motivada, en part per les seves idees contràries a la independència de Catalunya i a com ha acabat assumint aquest projecte polític el PDeCAT, i també per la creació, fa cinc mesos, del nou partit dels hereus d’UDC, Units per Avançar.

Salmerón era d’Unió i ara forma part del nou partit d’Espadaler, que ”no porta al seu full de ruta donar suport al procés”. És per això que ha decidit abandonar el PDeCAT i acceptar l’oferta d’entrar a l’equip de govern d’Àngel Ros, on assumirà la regidoria d’Educació. La regidoria no és de nova creació sinó que dependrà de la regidoria de Cultura i Esport que és titularitat de Montse Parra. Salmerón diu que ha decidit fer aquest pas ara perquè considera que és un moment en què no desestabilitza ni el govern municipal, a un any i mig de les eleccions municipals, ni tampoc el grup del PDeCAT, ja que la setmana passada es va ratificar el seu portaveu, Toni Postius, com alcaldable per al 2019.

Salmerón també ha reconegut que des del 2015 ha votat a contra cor moltes de les mocions que havia presentat el seu grup, sobretot les que estaven vinculades al procés per la independència, que ha assegurat que els va votar per ”sentit de grup” i ”no ”desestabilitzar”. La seva incorporació a l’equip de govern no modifica l’estructura de les comissions informatives acordada pels grups municipals a l’inicia del mandat. En coherència, es donarà compte de les polítiques municipals en matèria d’educació infanti, les relacions amb la Universitat, la gestió de les escoles bressol i les relacions amb els Consells Escolars, a la Comissió Informativa de les Polítiques de drets i serveis a les persones, per a la política cultural, de l’educació, esports i de la participació.

Ros no considera que Salmerón sigui una trànsfuga i tampoc aclareix si C’s beneeix l’acord

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que ningú pot acusar a Rosa Maria Salmerón de transfuguisme per haver decidit abandonar el grup de PDeCAT i afegir-se a l’equip de govern. Segons Ros la regidora ha demostrat un nivell de ”coherència total i absolut” pel fet que el catalanisme polític del PDeCAT ha evolucionat en els darrers anys cap a l’independentisme, i ara amb el naixement d’Units per Avançar hi torna a haver voluntat de reforçar aquest catalanisme però sense el projecte independentista que ha portat Catalunya a ”l’atzucac” que es troba ara afectada pel 155.

Amb aquest pacte, Ros diu voler contribuir a ”assolir el màxim autogovern per Catalunya” i ha recordat que al Parlament ja tenen un acord amb la formació de Ramon Espadaler en aquest sentit. Així mateix ha aprofitat per remarcar que al PSC no estan a favor de la segregació per llengua dels alumnes a Catalunya, tal com també defensa la formació Units per Avançar.

Això no obstant, Ros no ha volgut aclarir si aquest acord compta amb el vistiplau dels seus socis de govern a l’Ajuntament, C’s, el partit amb qui va tancar un pacte de governabilitat a l’inici del mandat. Segons Ros, el PSC ha governat amb una minoria de 8 regidors que ara s’ha ampliat a 9 i fan pactes amb totes els formacions presents al consistori, ”un fet que sovint s’oblida”.

Salmerón tindrà llibertat de vot

El líder d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha assegurat que tot i l’acord amb el PSC potser que en algun moment determinat tinguin alguna visió diferent i per tant, si aquest arriba, el gestionaran i ho faran amb ”tota la transparència i normalitat”. Segons l’acord doncs, Salmerón tindrà llibertat de vot en aquelles votacions i decisions plenàries relatives a la consciència personal o a àmbits programàtics en les que les dues formacions polítiques tenen posicions diferenciades.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant