Ramon Espadaler: “Ni independentisme ni Tabàrnia, Catalunya!”

Published On: 20 gener 2018Categories: Actualitat0 Comments

En la jornada “Units per Avançar: Reptes 2018”, s’han marcat les prioritats polítiques de 2018: cohesió social, creixement econòmic, dignitat personal i col·lectiva, defensa  i promoció de l‘autogovern i, per descomptat, europeisme.”

Espadaler encoratja el president del Parlament a fer cas de l’informe dels Lletrats i afirma que Puigdemont no té legitimitat per autoatogar-se la condició de President.

Assenyala que “l’independentisme està atrapat entre Puigdemont i la CUP i la llei, però la seva alternativa no pot venir de Cs; per això cal construir un nou espai catalanista, modern i reformista”.

Ramon Espadaler, líder d’Units per Avançar i diputat del Parlament del grup PSC-Units,  ha afirmat que “el catalanisme moderat ha de  llegir bé els canvis estructurals que ens han deixat el procés i la crisi. No s’ha de plantejar la reconstrucció del que havia estat en el passat, sinó que ha de començar a construir, gairebé del no res, un espai nou, modern i reformista”. Per a Espadaler, “cal prendre consciència que Cs ja no és aquella realitat anecdòtica i histriònica de fa uns anys, sinó la primera força al Parlament. Una força, però,  que no representa ni vol representar el catalanisme”. “A Cs -ha dit-, del catalanisme, només l’interessen els vots”.

I ha reblat: “Ni independentisme, ni Tabàrnia, Catalunya!”

Espadaler ha assenyalat que “l’independentisme està atrapat entre Puigdemont i la CUP i la llei, però la seva alternativa no pot venir de la mà de Cs. Per això, cal construir un nou espai catalanista, modern i reformista”. I ha afegit: “aquesta construcció ex-novo passa per obrir el diàleg amb totes les expressions i persones d’aquest catalanisme moderat, avui extraparlamentari, excepció feta d’Units”.

El diputat socialcristià ha dit que el diàleg ha de tenir per objectiu formular una agenda per a Catalunya i ha de ser conscient que “a l’altre cap de pont, difícilment trobarem algú a nivell d’Espanya en el que resta de legislatura”. En aquest sentit, ha retret al PP “la manca absoluta de voluntat per fer propostes polítiques”, fet que és “la base del nou triomf independentista”. “El PP es tornarà a equivocar -i molt- si creu que la superació de l’independentisme passa per l’humiliació de Catalunya” –ha ressaltat. “ “Units és una alternativa entre aquestes dues realitats: la de l’independentisme i la de l’immobilisme.”

Encoratgem  el nou President del Parlament a fer cas de l’informe dels Lletrats.

Espadaler ha valorat molt positivament el discurs del nou president del Parlament, Roger Torrent, perquè reconeix explícitament la realitat diversa i plural i de la fractura del país, perquè manifesta la seva voluntat de tendir ponts i de respectar les institucions: “Demanem al president del Parlament coratge per fer complir el reglament de la cambra, per defensar la institució, per defensar la legalitat. Té l’oportunitat d’or en el debat d’investidura fent cas a l’informe dels Lletrats i a la legalitat i fer bo el seu discurs, és a dir, avalar amb fets les bones paraules del seu primer discurs. Li poden ajudar les formacions polítiques legitimades amb escons i vots per plantejar el presidenciable de la Generalitat que, a parer nostre, en cap cas hauria de ser Carles Puigdemont”.

Puigdemont no té legitimitat per autoatogar-se la condició de President.

A més, ha subratllat: “l’independentisme té tota la legitimitat que li atorguen les urnes del 21-D per escollir president i per fer Govern, però no la té per saltar-se les lleis ni per violentar les institucions”. A més, ha remarcat: “Puigdemont no té la legitimitat d’atorgar-se ell mateix la condició de president, perquè no la té. La dona el Parlament escollit i la donarà a qui cregui. En tot cas serà el candidat –i serà una mala notícia- el candidat d’unes forces polítiques independentistes. Té i és molt respectable el 21% dels ciutadans de Catalunya. El nostre sistema no és presidencialista i qui dóna la legitimitat a la presidència és el Parlament”. I ha reiterat: “Catalunya no pot ser un país teledirigit ni governat des de Brussel·les amb un comandament a distància”.

En la jornada “Units per Avançar: Reptes 2018”, s’han marcat les prioritats polítiques de 2018: “aquest és el nostre catalanisme: cohesió social, creixement econòmic, dignitat personal i col·lectiva, defensa  i promoció de l¡autogovern i, per descomptat, europeisme”. I també les organitzatives: les pròximes eleccions municipals amb l’objectiu de presentar-se al màxim número possible d’ajuntaments i el desplegament territorial del partit.

Barcelona, 20 de gener de 2018

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant