Ramon Espadaler assumeix la secretaria general d’Units per Avançar

Published On: 9 juliol 2018Categories: Actualitat0 Comments

El secretari general ha dit, sobre la reunió de dilluns entre els presidents Sánchez i Torra, que “cap de les dues parts pot demanar peres a l’om a l’altra. Ni  Sánchez pot pretendre que Torra abraci les posicions federalistes ni el president Torra pot pretendre que el president Sánchez assumeixi el dret a l’autodeterminació”.

En declaracions amb motiu del Consell Nacional, reunit aquest matí a Barcelona, Espadaler ha afirmat que “el més important de la reunió de dilluns entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra és precisament que hi ha reunió. En aquest sentit, Units per Avançar vol dir a les dues parts que cap pot demanar peres a l’om a l’altra. Ni Pedro Sánchez pot pretendre que Quim Torra abraci les posicions federalistes ni el president Torra pot pretendre que el president Sánchez assumeixi el dret a l’autodeterminació. “

El secretari general d’Units ha dit que “encara que tots dos siguin els protagonistes de la reunió, els destinataris de la trobada són el conjunt de Catalunya i el conjunt d’Espanya i les dues societats, tant la de Catalunya com la d’Espanya, són diverses. Per tant, en el seu cap ens han de tenir a tots”.

Espadaler ha subratllat que el camí a seguir i el millor que podria passar derivat de la reunió és que després en vinguessin una altra i una altra i una altra… Seria senyal que s’ha trencat aquesta incapacitat per al diàleg i que  el diàleg comença a donar fruits. No podem esperar, doncs, canvis radicals, solucions immediates a un problema que fa molt de temps que s’ha anat formulant. Per tant, requerirà molt de temps desfer tot allò que s’ha fet en el camí del procés i, en definitiva, per tornar a posar Catalunya com un país respectat, que aspira a tenir més i millor autogovern, més i millor finançament. En definitiva que aspira a tenir un autogovern de qualitat que sumi en el conjunt d’Espanya i d’Europa”

D’alta banda pel que fa a les declaracions d’Elsa Artadi, Espadaler ha assenyalat que “a veiem amb una certa perplexitat les declaracions de la consellera quan diu que és imprudent posar un recurs a la moció de la CUP que va aprovar el Parlament amb els vots de l’independentisme. Ens sembla que el que és extremadament imprudent és fer cas a la CUP després de tot el que va passar a la legislatura anterior”.

I ha afegit que “ens agrada més el govern que nomena els presidents de la part catalana de les comissions bilaterals que no el que insta els seus diputats a votar al Parlament les propostes de la CUP. El primer camí és el que ens portarà més enllà com a país”.

El consell nacional d’Units ha ratificat la designació d’Espadaler com a secretari general del partit. Ja formava part del comitè directiu però no ocupava cap càrrec al partit a banda de ser diputat al Parlament.

El president d’Units, Oriols Molins, ha fet l’informe de gestió del comitè directiu i ha explicat els contactes de la direcció amb formacions polítiques, patronals, sindicats i organitzacions socials sobre la proposta de pacte d’Estat i el secretari d’Organització, Jordi Cerezuela, ha detallat el desenvolupament territorial del partit i els reptes de cara a les eleccions municipals.

 

Teletips

CATALUNYA.-Espadaler (Units) ve “imprudente” que el Parlament haya aprobado la moción del 9N

BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

El secretario general de Units Avançar, Ramón Espadaler, ha considerado “extremadamente imprudente” que el Parlament haya aprobado la moción del 9N presentada por la CUP, y ha respondido así a las declaraciones de la consellera de Presidencia y portavoz del GOVERN, Elsa Artadi, en las que califica de imprudente la impugnación del Gobierno a esta moción.

“Lo que es extremadamente imprudente es hacer caso a la CUP después de todo lo que pasó en la legislatura anterior”, ha dicho este sábado en declaraciones en motivo del Consejo Nacional donde se ha ratificado la designación de Espadaler como secretario general de Units Avançar.

Así, ha añadido que les gusta más el GOVERN “que nombra a los presidentes de la parte catalana de las comisiones bilaterales que no el que insta a sus diputados a votar en el Parlament las propuestas de la CUP”.

En relación a la reunión entre el presidente de la Generalitat, Quim Torra, y el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha dicho que lo más importante es que hay una reunión entre ambos pero que ninguno “puede pedir peras al olmo a la otra”.

“Ni Pedro Sánchez puede pretender que Quim Torra abrace las posiciones federalistas ni el presidente Torra puede pretender que el presidente Sánchez asuma el derecho a la autodeterminación”, ha aseverado.

Ha subrayado que lo mejor que podría pasar tras esta reunión es que vinieran más detrás porque “sería señal de que se ha roto esta incapacidad para el diálogo y que el diálogo empieza a dar frutos”.

En este sentido, ha señalado que no pueden esperar “cambios radicales ni soluciones inmediatas a un problema que hace mucho tiempo que se ha ido formulando”.

“Requerirá mucho tiempo deshacer todo aquello que se ha hecho en el camino del ‘procés’ y, en definitiva, para volver a situar a Catalunya como un país respetado”, ha indicado.

Espadaler diu a Artadi que “l’extremadament imprudent és fer cas a la CUP” amb la moció del 9-N

El diputat del PSC-Units per Avançar assumeix la secretaria general del seu partit

ACN Barcelona .- El diputat del PSC-Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha advertit aquest dissabte al Govern que el que és “extremadament imprudent és fer cas a la CUP” i ha remarcat que el president Quim Torra “no pot pretendre” que Madrid “assumeixi el dret a l’autodeterminació”. En declaracions amb motiu del Consell Nacional d’Units per Avançar, on ha assumit la secretaria general, Espadaler ha dit haver rebut amb “certa perplexitat” les declaracions de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, que va assegurar divendres que és “extremadament imprudent” per part de l’executiu de Pedro Sánchez impugnar al Tribunal Constitucional la moció aprovada pel Parlament de Catalunya que ratifica els objectius polítics de la consulta del 9-N.

“Ens sembla que el que és extremadament imprudent és fer cas a la CUP després de tot el que va passar la legislatura anterior”, ha dit Espadaler.

“Ens agrada més el Govern que nomena els presidents de la part catalana de les comissions bilaterals que no el que insta els seus diputats a votar al Parlament les propostes de la CUP”, ha afegit, assegurant que “el primer camí” és el que, des del seu punt de vista, “portarà més enllà” Catalunya.

Per Espadaler, a la reunió entre el president Quim Torra i el president espanyol Pedro Sánchez, “cap de les dues parts pot demanar peres a l’om”.

“Ni Pedro Sánchez pot pretendre que Quim Torra abraci les posicions federalistes, ni el president Torra pot pretendre que el president Sánchez assumeixi el dret a l’autodeterminació”, ha indicat.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant