Primera reunió del grup parlamentari PSC-Units

Published On: 11 gener 2018Categories: Actualitat0 Comments

Avui hem participat en la primera reunió del grup parlamentari del Partit dels Socialistes de Catalunya – Units per Avançar, fruit de l’Aliança pel Seny i pel Catalanisme, abans de la constitució del Parlament de Catalunya del pròxim dia 17.

En acabar la reunió, el grup s’ha fet la tradicional foto a les escales del Parlament de Catalunya.

Tot seguit, reproduïm aquest teletip de l’agència Europa Press sobre la primera reunió del grup parlamentari.

El PSC incorpora Espadaler en la direcció del grup i proposa Pérez a la Mesa

El grup es diu ‘Socialistes i Units per Avançar’ i Iceta repeteix com a president

El PSC ha celebrat aquest dijous una reunió del grup en el Parlament i ha pres les primeres decisions de cara a com estructurar-se internament: la principal novetat és que situarà dins de la direcció Ramon Espadaler (Units per Avançar).

En roda de premsa des del Parlament, la portaveu del partit a la Cambra, Eva Granados, ha explicat que aquesta és la principal i gairebé l’única novetat destacable, ja que la filosofia del seu partit és que “les coses que funcionen no es canvien”.

Així, Miquel Iceta tornarà a ser el president del grup; Granados serà de nou la portaveu, i està previst que Ferran Pedret i Alícia Romero repeteixin com a portaveus adjunts.

També suposa una decisió continuista proposar David Pérez com el seu candidat a estar en la Mesa del Parlament, ja que durant la legislatura anterior va ser el secretari segon.

Sí que canviarà la denominació del grup parlamentari: es dirà ‘Socialistes i Units per Avançar’ –‘PSC-Units’ en la seva versió reduïda– ja que el partit es va presentar a les eleccions incorporant membres d’Units en la seva llista, com el mateix Espadaler.

La incorporació d’Espadaler és significativa: torna a la Cambra de la qual va ser membre diverses legislatures amb CiU; en l’anterior legislatura no hi va ser perquè Unió –que liderava abans d’extingir-se– no va aconseguir escons en les eleccions del 2015.

CRÍTICA A L’INDEPENDENTISME

Granados ha lamentat que la nova legislatura no hagi començat amb bon peu per culpa de l’independentisme, que al seu parer segueix immers en problemes interns en comptes de “solucionar els problemes” reals de la gent.

El PSC es planteja una legislatura amb tres objectius i lamenta que el sobiranisme està molt lluny de complir-los: respectar la llei; que els electes es dediquin a les seves funcions en plenitut, i que el proper Govern sigui “estable” i dialogui amb l’Estat.

Granados erigeix el PSC com un partit que treballarà per a tota la ciutadania: “Ens preocupa més la fuga d’empreses que els polítics que han decidit fugir del país”, en referència a la situació de Carles Puigdemont a Bèlgica.

També ha demanat al president destituït que faci seves les paraules del seu antecessor Artur Mas quan va argumentar la seva recent decisió de deixar la presidència del PDeCAT: “Que primer pensi en el país, després en el partit, i després en la seva situació personal”.

Mentre el PSC rebutja que Puigdemont pugui ser investit des de Bèlgica, sí que és partidari que els presos sobiranistes que són diputats electes puguin acudir al debat de constitució de la Cambra, i insisteix que és “desproporcionat” que siguin a la presó.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant