Per raons humanitàries, la presó hauria de ser substituida per llibertat provisional

Published On: 24 març 2018Categories: Actualitat0 Comments

En declaracions als mitjans, el diputat d’Units per Avançar ha afirmat que la presó és una mesura exagerada. Per raons humanitàries hauria de ser reconsiderada i substituida per llibertat provisional.

Teletip d’EUROPA PRESS

El diputat del PSC-Units Ramon Espadaler ha assegurat aquest dissabte que l’empresonament dels polítics sobiranistes és “exagerat, sobredimensionat i desproporcionat”, i ha reclamat que se’ls posi en llibertat provisional.

“Com Units, vam mostrar el màxim respecte a les decisions judicials, però aquesta no és proporcionada”, ha assenyalat Espadaler en declaracions als mitjans en el Parlament, en les quals també ha demanat que es desconvoqui el segon debat d’investidura de Jordi Turull després que hagi estat un dels empresonats.

Espadaler ha recomanat a l’independentisme “deixar de transitar fora de la legalitat perquè té molts costos”, i al Govern central que deixi de delegar en la justícia la resolució d’un problema que és polític.

Teletip d’EFE

Espadaler (Units) exige “libertad condicional” para líderes independentistas

Barcelona, 24 mar (EFE).- El diputado de Units per Avançar en el Parlament, Ramon Espadaler, integrado en el grupo PSC-Units, ha considerado hoy “desproporcionado y exagerado” el envío a prisión de 13 líderes independentistas y ha exigido que se reconsidere la decisión judicial y se opte por la “libertad condicional”.

El juez del Tribunal Supremo Pablo Llarena envió ayer a prisión al candidato a la Presidencia de la Generalitat, Jordi Turull; a la expresidenta del Parlament Carme Forcadell; y a tres exconsellers, Josep Rull, Dolors Bassa y Raül Roimeva, en una jornada en la que procesó a 25 implicados en el “procés”, 13 por rebelión, entre ellos Marta Rovira, que ha huido a Suiza.

En declaraciones en el Parlament, el exconseller de Interior, exlíder de Unió y actual diputado de Units, Ramon Espadaler, ha mostrado su “respeto” a las decisiones judiciales, pero ha aclarado: “Eso no nos priva de decir, con mucha claridad, que creemos que es una medida exagerada, sobredimensionada, desproporcionada”.

“Pedimos que se reconsidere y se opte por la libertad condicional de estas personas, por razones de humanidad, por ellos y sus familias, y porque así no resolveremos absolutamente nada”, ha señalado.

Desde Units, Espadaler ha reclamado al independentismo que “retorne a los caminos de la legalidad”, un “esfuerzo que ya se notaba en el discurso de Turull” como candidato, ya que ha recordado que “transitar por fuera de ese camino tiene muchos costes, humanos, personales, políticos y sociales”.

Pero del mismo modo ha pedido con “mucha más firmeza” al Gobierno que “no mire más hacia otro lado y delegue en la justicia la resolución de un problema político, porque se debe cumplir la ley, sí, pero también se debe hacer política”. EFE

Teletip de l’ACN

Espadaler demana a l’independentisme que transiti pels “camins de la legalitat”

El diputat del grup del PSC-Units reclama “serenitat i prudència” a la ciutadania després de les mobilitzacions arreu del país per denunciar la “repressió” de l’Estat.

El diputat del grup del PSC-Units Ramon Espadaler ha demanat a l’independentisme que transiti pels “camins de la legalitat”, l’endemà que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi tornat a enviar a la presó els consellers destituïts Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

En un contacte amb la premsa als passadissos del Parlament abans de l’inici del ple d’investidura en segona volta, aquest dissabte al matí, Espadaler també ha reclamat “serenitat i prudència” a la ciutadania, després de les mobilitzacions arreu del país per denunciar la “repressió” de l’Estat.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant