Les persones grans, inspiració de present i de futur

Article d’Anna Miranda, regidora de Persones Grans, Salut i Consum de l’Ajuntament de Lleida i membre del comitè directiu d’Units per Avançar publicat en el diari Segre.

Les persones grans, inspiració de present i de futur

Les polítiques al voltant de les persones grans són una prioritat per al nostre govern municipal. Dimarts passat vam tenir l’ocasió de commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, marcat en el calendari l’1 d’octubre, amb un concert a l’Auditori Enric Granados, en què precisament vam reivindicar el paper que té la gent gran tant en el present com en el futur de Lleida. Perquè escoltar activament les persones grans, que són una gran font de saviesa, ens ha de permetre tirar endavant una ciutat més saludable, més amable, més justa i més cívica i, al mateix temps, poder retornar-los tot allò que ens han transmès.

Per assolir aquest propòsit, des del govern municipal de la Paeria tenim l’obligació d’impulsar polítiques en aquest sentit que, en definitiva, també faciliten el dia a dia de les persones grans i contribueixen al fet que se sentin plenament partícips de la vida a la ciutat.

És el moment per reescriure la vellesa també com a etapa de plenitud. El paquet de 100 primeres mesures del govern municipal ja inclou accions per avançar en una bona oferta d’atenció, d’activitats i d’oci, com podrien ser la organització de sessions de ball, però sabem que no n’hi ha prou i que en caldran més.

En mobilitat, també hem habilitat nous passos per a vianants al carrer Príncep de Viana, a l’altura del carrer Paer Casanoves, i en crearem un altre a l’encreuament amb Prat de la Riba, amb l’objectiu que tothom pugui passar amb seguretat.

És important apoderar i escoltar els nostres avis i àvies perquè decideixin de quina manera podem avançar en propostes, com perquè també siguin proactius a l’hora de transmetre’ns les seves idees. Per això, apostem per recuperar el Consell Municipal de les Persones Grans, un òrgan que, entre altres competències, exerceix com a altaveu del col·lectiu i canalitza les propostes que en surten al mateix govern municipal.

Així, incidim a l’hora de fomentar la participació directa de les persones. De la mateixa manera, també volem avançar a l’hora de proporcionar un major grau d’assessorament i de canalització de suggeriments o de requeriments, nomenant un síndic o una síndica per a les persones grans, per tal que s’hi puguin adreçar. Amb aquesta figura, garantim una comunicació més directa i àgil amb l’administració per posar en marxa actuacions de millora o de desplegament de noves accions.

Les persones grans són un col·lectiu proactiu que requereix de tota l’atenció. Tampoc podem oblidar que alguns d’ells van patir, a causa del confinament, situacions de solitud no volgudes, la qual cosa també va tenir repercussions tant en la seva salut física com mental.

Per aquest motiu, volem recuperar les llars com a centres de trobada, garantint serveis com el de cafeteria i menjador, per tal que les persones que vulguin puguin dinar acompanyades i seguir una alimentació saludable.

Paral·lelament, també és important que fem una bona planificació, d’acord amb el Pla de Residències, i definim nous models habitacionals a Pardinyes, Cappont, la Bordeta, la Mariola i Balàfia, per garantir que les persones que ho desitgin puguin viure al barri de sempre i acompanyades per les seves famílies.

Des del govern municipal ens posem a la disposició de les persones grans per atendre les seves demandes i recollim les aportacions que ens fan amb l’objectiu de millorar el dia a dia a la ciutat. Comptem amb vosaltres perquè sou clau per avançar en la Lleida que volem.

 

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant