Les converses amb El País de Demà i el seu entorn progressen adequadament

Published On: 5 març 2020Categories: Actualitat0 Comments

En l’acte de presentació d’Units per Avançar al districte de Sarrià-Sant Gervasi, el secretari general, Ramon Espadaler, ha dit que el sentit d’aquestes converses és presentar una oferta catalanista integradora perquè després de les pròximes eleccions hi hagi “un govern de qualitat que parli, actuï i gestioni per a tot Catalunya i no només per a una meitat com fa l’actual”.

En aquest acte, hi han intervingut, també , Albert Batlle, membre del comitè directiu d’Units per Avançar, Tinent d’Alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona i regidor del districte, Celia Martínez, consellera d’Educació, Feminisme i Relacions Institucionals del Districte, i Xavier Güell, director d’Escola Xarxa i membre també del comitè directiu.

El secretari general ha dit que “les converses amb El Pais de Demà i el seu entorn progressen adequadament”, després que el Consell Nacional del partit del dia 22 avalés al comitè directiu d’Units a aprofundir aquest diàleg per crear una oferta electoral nova i sòlida que sigui una alternativa a la deriva de l’actual Govern cap a posicions de l’esquerra més dogmàtica.

 

Espadaler ha remarcat que cal “crear una oferta electoral catalanista integradora, moderada i moderna que treballi perquè hi hagi un govern de qualitat que parli, actuï i gestioni per a tot el país i no només per a la meitat com fa actualment el Govern del president Quim Torra”.

El secretari general d’Units per Avançar ha reiterat que cal que les eleccions al Parlament “es convoquin com abans millor davant d’un Govern amb un president que va reconèixer que la legislatura està exhaurida. Tenim un Govern caducat i sense projecte”.

En aquest senti, ha subratllat que cal crear aquest nou espai catalanista perquè “el pitjor que ens podria tornar a passar és que, després de les eleccions, es tornés a configurar un executiu que només governés per a una meitat del país”.

Espadaler ha fet una valoració positiva de l’acord actual -l’Aliança pel Seny i pel Catalanisme- amb el Partit dels Socialistes de Catalunya i de la feina que es fa conjuntament al Parlament i en alguns ajuntaments com el de la ciutat de Barcelona. El secretari general ha afegit que Units no dona per trencada l’aliança amb el PSC i ha reblat: “serem lleials als nostres compromisos al Parlament i als ajuntaments on tenim presència”.

Per la seva banda, Albert Batlle ha afirmat que Units “som un vent d’esperança” i ha assenyalat que en les properes eleccions al Parlament de Catalunya. “volem que hi hagi una papereta que acabi amb l’empat infinit. Volem fer una cosa nova sobre ciments com l’europeisme, l’humanisme i la millor tradició del catalanisme”.

La consellera de Sarrià i Sant Gervasi Celia Martínez ha explicat que es va fer d’Units “per coherència personal per demostrar als seus fills que per la vida no es passa de puntetes” i ha afegit que “cal una nova manera de fer política. Des d’una reflexió profunda, tendint ponts, amb una política del consens, del seny i no pensant que la nostra veritat és la única”.

L’acte de presentació d’Units per Avançar al districte de Sarrià-Sant Gervasi ha tingut lloc en el districte de la ciutat de Barcelona amb l’índex més alt d’escoles concertades d’Europa. En aquest sentit, s’ha recordat que Units per Avançar és l’únic partit que ha demanat a tot els seus adherits que presentessin al·legacions contra el decret d’Educació del Govern.

Units per Avançar demana que es deixi de laminar i qüestionar constantment el drets del pares a triar centre educatiu i la seva legitima concertació i demana que es millori el finançament fins a aconseguir que les places escolars siguin gratuïtes per a tothom. El partit humanista va debatre en el seu darrer consell nacional del 23 de novembre un document sobre Educació que recull també aquestes qüestions.

En aquest sentit, Xavier Guell director d’Escola en Xarxa ha destacat que Units per Avançar defensa la llibertat del model educatiu,la llibertat dels pares i mares a triar l’escola que volen per als seus fills i les seves filles i també de creació de centres. També ha defensat polítiques familiars: “Sembla que la família actualment no interessa. Units sempre posarà la persona i la família al bell mig de la política. Aquesta és la dignitat que ens mereixem”.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant