L’educació li importa poc al Govern

Article del secretari genera d’Units per Avançar publicat a El Periódico de Catalunya.

L’educació li importa poc al Govern

El Govern de la Generalitat de Catalunya, que diu confiar en els Mossos i en la policia, ha impulsat la creació de tres comissions (dues d’investigació i una d’estudi), en el que portem de legislatura per analitzar la seva feina. La policia està sota sospita des del minut zero de la present legislatura. No hi ha cap altra col·lectiu de la funció pública que estigui tan vigilat com la policia; no hi ha cap altra cos funcionarial que hagi hagut de venir tan assíduament al Parlament a donar explicacions del que fa o deixa de fer i no hi ha cap altra política tan obsessivament controlada com la de seguretat.

Contrasta veure com, al costat d’aquest zel per la tasca policial, hi ha altres polítiques sectorials -els resultat de les quals és més que preocupant- que no mereixen ni de lluny l’atenció del Govern ni dels grups parlamentaris que li donen suport.

El cas més escandalós d’aquest oblit, vist l’Informe Pisa, és la política educativa. Fa anys que baixem i baixem graons, però això no ha merescut cap comissió parlamentària per analitzar-ne el perquè, ni per assenyalar els canvis que caldria fer amb urgència per redreçar la situació.

Cada Govern marca les seves prioritats. És evident que l’actual no té l’educació entre elles, talment com si no ens hi anés el futur individual i col·lectiu de les generacions més joves, és a dir, el futur del país.

Redreçar la pèssima fotografia que ens deixa una altra vegada l’Informe Pisa, hauria de ser qüestió d’Estat o, si es vol, prioritat del Govern. Però, malauradament, no és així. Al Govern li preocupa molt més complaure als col·lectius antisistema posant la policia sota sospita dia si, dia també, que no pas submergir-se en les raons del fracàs estrepitós del nostre model educatiu. El marcador és clar: tres comissions parlamentàries per vigilar la policia, cap per aprofundir en les causes del fracàs del model educatiu. Fatal.

Ramon Espadaler, secretari general d’Units per Avançar.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant