Jordi Subirana, d’Units, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona

Published On: 25 juny 2018Categories: Actualitat0 Comments

Àlex Pastor situa el regidor d’Units per Avançar com a home fort del nou govern de Badalona

ACN Badalona .- L’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha presentat aquest dilluns l’estructura del nou govern municipal en el que els tres regidors del PSC i el d’Units per Avançar assumiran totes les carteres municipals i també competències als diferents districtes. Un govern, ha assegurat Pastor, que vol ser d’acord i diàleg i que arrenca amb voluntat d’entesa “amb tots els que vulguin sumar, ja sigui des del govern o donant suport a la governabilitat”. La nova organització municipal compta amb tres tinences d’alcaldia i un home fort, el regidor d’Units per Avançar, Jordi Subirana, que serà el segon tinent d’alcaldia i que assumirà carteres de pes com Seguretat, Educació, Promoció Econòmica o Serveis Socials. A banda de la direcció política, Pastor gestionarà les àrees de Salut, Esports i Polítiques d’Igualtat. L’alcalde de Badalona ha destacat que el nou executiu serà “eficaç i eficient” pel seu alt nivell de cohesió interna i que treballarà “sense estridències ni sortides de to” perquè tots els badalonins s’hi sentin identificats.

Durant la roda de premsa per presentar l’estructura del nou govern municipal, Àlex Pastor, ha deixat clar que “no té cap por” de governar amb només quatre dels 27 regidors del consistori perquè el nou executiu el que farà només serà “marcar la direcció política” per tal que els més de 1.000 treballadors municipals, que són “el cor d’aquesta ciutat” i “la maquinària que ho ha de fer rutllar tot”, puguin impulsar les noves polítiques.

En diverses ocasions Pastor ha insistit en la idea que el nou govern té la intenció de parlar amb tots els grups municipals per sumar el màxim nombre de complicitats. Aquí, ha destacat que el seu objectiu és arribar “al màxim consens possible” en els 10 mesos que queden de legislatura per impulsar el pla de xoc, executar el pressupost d’inversions aprovat l’any passat i acordar i impulsar el màxim nombre d’accions possible en benefici de la ciutat.

Sobre la possibilitat d’aprovar un nou pressupost, Pastor ha assenyalat que no ho descarta i que aquest serà un dels principals punts a tractar quan es reuneixi amb la resta de forces polítiques del consistori.

Com ja va anunciar en el passat ple municipal, el nou alcalde de Badalona ha reiterat la seva voluntat de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, amb el de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, i amb representants de l’AMB i de la Diputació de Barcelona. L’objectiu, ha assegurat, és conformar un nou govern municipal “unit i cohesionat” que treballi en única direcció i en benefici de tots els veïns i veïnes de Badalona.

Pel que fa al nomenament de nous alts càrrecs, Àlex Pastor ha evitat donar detalls en la roda de premsa d’aquest dilluns, però sí ha avançat que, tot i la dificultat pel poc marge de temps, la seva intenció és incorporar professionals de contrastada experiència i trajectòria com és el cas de l’exfutbolista Jordi Ferrón com a assessor de la regidoria d’esports.

Composició del nou govern municipal

A banda de l’alcaldia, Àlex Pastor serà el responsable de l’Àrea de Salut, Gent Gran i Cooperació; de l’Àrea d’Esports i Joventut, i també de Polítiques d’Igualtat. També es farà càrrec de les competències del districte 4.

La primera tinenta d’alcaldia serà Teresa González que també serà regidora de l’Àmbit de Recursos Interns, Participació i Habitatge que comprèn l’Àrea d’Hisenda i Recursos Interns; l’Àrea de Recursos Humans; l’Àrea de Participació, i Polítiques d’Habitatge. També serà la responsable de l’Institut Municipal de Serveis Personals (IMSP) i Badalona Serveis Assistencials (BSA). També tindrà sota la seva responsabilitat el districte 2.

L’home fort del nou executiu serà el regidor d’Units per Avançar, Jordi Subirana, que serà el segon tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat que comprèn l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme; l’Àrea de Cultura; l’Àrea d’Educació; l’Àrea de Serveis Socials; l’Àrea de Convivència i Mediació; i el Servei de Seguretat. També serà el responsable del Museu de Badalona, Rebasa, Patronat de la Música, Badalona Cultura i el Consorci Badalona Sud. També s’encarregarà dels districtes 1 i 3 de la ciutat.

Per últim, Rubén Guijarro serà el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Territori que comprèn l’Àrea de Govern; l’Àrea d’Urbanisme; l’Àrea d’Espais Públics i Mobilitat; i l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat. També serà el responsable de Marina Badalona, Badalona Comunicació i Engestur. A més, Guijarro s’encarregarà de gestionar el districte 6.

El Gobierno de Badalona tendrá tres tenencias de Alcaldía con dos de PSC y una de Units

BADALONA (BARCELONA), 25 (EUROPA PRESS)

El nuevo Gobierno de Badalona (Barcelona) del socialista Álex Pastor tendrá tres tenencias de Alcaldía, con dos para los otros concejales del PSC y una para el edil de Units per Avançar, Jordi Subirana, ha anunciado este lunes el alcalde en rueda de prensa.

El primer edil gestionará el área de Salud, Gente Mayor y Cooperación; la de Deportes y Juventud, y también la de Políticas de Igualdad, y será el responsable del distrito cuatro, que incluye los barrios de La Salut, Sant Joan de Llefià, Sant Mori de Llefià y Sant Antoni de Llefià.

Pastor ha defendido que su ejecutivo será “eficaz y eficiente” por su cohesión interna y su equilibrio pese a contar con cuatro ediles, que se organizarán en las tenencias de Alcaldía de Recursos Internos, Participación y Vivienda; Servicios a las Personas y Seguridad, y Gobierno y Terrritorio.

Pastor fue nombrado alcalde la pasada semana tras ganar una moción de censura contra la ya exprimera edil, Dolors Sabater, con el apoyo de PP y Cs contra el anterior Gobierno municipal, que contaba con cinco tenencias de Alcaldía y diez ediles, de Guanyem Badalona (5), ERC (3) e ICV-EUiA (2).

NUEVA ESTRUCTURA

La primera teniente de alcalde será la socialista Teresa González, que será concejal de Recursos Internos, Participación y Vivienda, que incluyen también las áreas de Hacienda y Recursos Humanos, y también será la responsable del Institut Municipal de Serveis Personals y Badalona Serveis Assistencials.

El edil de Units per Avançar será el segundo teniente de alcalde y llevará Servicios a las Personas y Seguridad, que incluyen promoción económica, comercio, consumo, turismo, cultura, educación, servicios sociales, convivencia y seguridad, y será responsable del Museu de Badalona, Rebasa, Patronat de la Música, Badalona Cultura y Badalona Sud.

El tercer teniente de alcalde será el socialista Rubén Guijarro, que asumirá el ámbito Gobierno y Territorio, que engloba las áreas Urbanismo, Espacios Públicos y Movilidad, y Medio Ambiente y Sostenibilidad, y llevará también Marina Badalona, Badalona Comunicació y Engestur.

González y Subirana asumirán dos distritos cada uno, mientras que Guijarro será el responsable de otro, y el otro lo gestionará Pastor, que ha asegurado que trabajarán para que profesionales lleven asesorías municipales pese a las dificultades –quedan diez meses de mandato–, y ha recordado que el medallista olímpico Jordi Ferrón coordinará Deportes.

24 HORAS Y SIETE DÍAS A LA SEMANA

El alcalde ha asegurado que trabajarán “las 24 horas del día de los siete días de la semana” para Badalona, y ha ofrecido mano tendida al resto de grupos municipales, con los que quiere mejorar la situación presupuestaria y de la ciudad.

Ha asegurado que en los próximos días pedirá una reunión con el presidente del Gobierno central, el también socialista Pedro Sánchez; con el de la Generalitat, Quim Torra; con la del Área Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, y con la Diputación de Barcelona.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant