Jaume Collboni confirma Albert Batlle com a futur responsable de Seguretat i regidor de Ciutat Vella

  • PSC i Units per Avançar han signat l’acord pel qual Batlle es torna a sumar a la candidatura socialista a Barcelona per a les properes municipals
  • L’acte ha comptat amb la presència del primer secretari del PSC, Salvador Illa, i del secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler

 

La Federació del PSC de Barcelona i Units per Avançar han reeditat aquesta tarda l’acord pel qual l’actual tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, s’incorpora a la llista amb què Jaume Collboni concorre a les properes eleccions municipals del 28 de maig a Barcelona. Així, de ser escollit alcalde, Collboni comptaria de nou amb Batlle com a membre del seu equip de govern, al capdavant del districte de Ciutat Vella i de l’àrea de Seguretat.

 

L’acord s’ha rubricat en un acte celebrat al Centre Cívic Vil·la Florida que ha comptat també amb la participació del primer secretari del PSC, Salvador Illa, i del secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler.

 

En la seva intervenció, el candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona ha ressaltat la centralitat del PSC i la pluralitat d’una llista en la qual, a banda de Laia Bonet i del mateix Albert Batlle, vicepresident d’Units per Avançar, ja s’ha confirmat la presència de l’actual delegada del Govern a Catalunya i exdegana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, i de l’ex diputat al Parlament de Catalunya i activista veïnal, Lluís Rabell. Per a Collboni, l’acord signat evidencia el potencial de “dues forces polítiques diferents amb voluntat de trobar allò que compartim perquè creiem que la política és aixó: buscar acords des de la diferència, perquè sabem i volem posar per davant l’interès de Barcelona i Catalunya”. I ha reblat: “som l’opció amb més capacitat per sumar sensibilitats i visions diverses perquè tenim un valor prioritari: fer prosperar Barcelona en favor de tots i totes les que hi vivim i treballem”.

 

L’alcaldable ha confirmat que, de ser investit alcalde, mantindrà Albert Batlle al capdavant de l’àrea de Seguretat, un àmbit que aquest mandat s’ha vist reforçat amb la incorporació de 1.000 nous agents de la Guàrdia Urbana, fruit del compromís assolit pel govern municipal a instàncies del PSC-Units. A banda, ha destacat el caràcter excepcional d’un període en què s’ha hagut de fer front a l’impacte de la pandèmia en l’espai públic amb fenomens com el botellot. També ha recordat les actuacions que han permet erradicar el top manta, els bicitaxis o la lluita contra la multirreincidència.

 

Si el resultat a les urnes així ho avala, el vicepresident d’Units per Avançar també assumiria la gestió del districte de Ciutat Vella, en el que suposaria un nou repte per a l’actual responsable de Sarrià. En anteriors etapes al Consistori, l’ex director dels  Mossos d’Esquadra ja havia estat regidor d’Esports i també del districte d’Horta-Guinardó.

 

Albert Batlle, ha remarcat que “fa quatre anys vàrem acordar el treball conjunt entre el PSC i Units per Avançar. Avui som la primera força política a Catalunya, i aviat ho serem a Barcelona. Ho hem fet amb el principi bàsic de la SUMA: de sensibilitats i experiències complementàries”. I ha afegit: “¿Us imagineu el que podria ser un govern presidit per l’alcalde Jaume Collboni que representés la totalitat de Barcelona, al marge de la lluita partidària? Barcelona faria un salt endavant. PSC-Units és una suma que multiplica”.

 

A l’acte també hi ha intervingut el primer secretari del PSC, Salvador Illa, per a qui “Barcelona ha d’obrir una nova etapa, i això només ho podem garantir nosaltres. El PSC és un partit de suma, d’acords, i que posa en pràctica la política útil. Barcelona necessita d’aquesta política útil, construïda entre tots i totes, per deixar de mirar pel retrovisor i tornar a fixar la mirada cap endavant, cap al futur.”

 

Per la seva banda, el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler ha remarcat que “des d’Units valorem molt positivament la reedició de l’acord amb el PSC per concórrer a les properes eleccions municipals.  Renovem l’aliança, fonamentalment per dues raons: perquè  el tàndem Collboni-Batlle ha donat bons fruits i perquè tenim molt a dir i molt a fer”.  I ha afegit “no hem canviat ni canviarem els nostres valors ni  plantejaments. Nosaltres venim a canviar i a transformar la ciutat, amb els valors del civisme, la convivència, la seguretat i la proximitat, amb el diàleg i la suma”.

16 de març de 2023

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant