Instem el Govern a triplicar l’oferta de FP Dual en l’horitzó del curs 2024-25

Published On: 24 gener 2019Categories: Actualitat0 Comments

La moció  presentada per Ramon Espadaler del grup parlamentari del PSC-Units també permetrà eliminar les taxes de matriculació dels cicles formatius de grau superior en un termini màxim de dos exercicis pressupostaris

Ramon Espadaler ha manifestat que el Grup Parlamentari de Socialistes i Units per Avançar és crític amb el Govern i l’acusa d’haver estat incapaç d’aprofitar el potencial de la llei de Formació Professional,  aprovada ja fa més de tres anys. Alhora ha reiterat el compromís del GP de Socialistes i Units per Avançar amb l’enfortiment i la projecció real de la FP. La moció presentada ordena les prioritats, fixa un calendari d’execució realista i exigeix el necessari compromís pressupostari.

Pel que fa a les prioritats, Espadaler celebra i agraeix el suport rebut de la Cambra respecte a la constitució dins el primer semestre d’enguany de l’Agència Pública  de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, així com pel desplegament en aquest exercici dels consells sectorials i per l’elaboració d’un Pla de formació per als docents. D’altra banda, destaca, el compromís contret pel Govern de triplicar l’oferta de FP Dual en l’horitzó del curs 2024-25, en un procés dialogat amb els agents socials. Les xifres d’inserció laboral d’aquesta modalitat, sensiblement superiors a la mitjana del conjunt de l’FP, aconsellen aquest esforç.

Eliminació de les taxes de matriculació a l’FP fins els dos propers exercicis pressupostaris

El diputat del PSC-Units subratlla l’acord assolit amb el GP Catalunya en Comú Podem i amb els Grups que donen suport al Govern per eliminar les taxes de matriculació dels cicles formatius de grau superior en un termini màxim de dos exercicis pressupostaris: “És un pas en la bona direcció ja que permet l’accés universal a la formació, eliminant qualsevol discriminació per raons de capacitat econòmica” –ha dit.

Finalment, Espadaler ha afirmat que cal acompanyar aquest desplegament amb un finançament adequat, aspecte també recollit en la moció aprovada.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant