Insinuar sibil·linament com s’està fent que els atemptats del 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils van ser tolerats és una gran barbaritat

Published On: 21 juliol 2019Categories: Actualitat0 Comments

El secretari general d’Units per Avançar afirma que “lluny d’enviar cartes als consolats dels països amb víctimes dels atemptats de Barcelona i de Cambrils,  el Govern de la Generalitat hauria de ser molt més curós a l’hora d’afrontar una qüestió tan delicada i complexa com el terrorisme jihadista”

El diputat del Parlament del grup PSC-Units, Ramon Espadaler afirma que “la deriva que ha pres part de l’independentisme -inclòs el president de la Generalitat, Quim Torra- respecte a la presumpta vinculació de l’imam de Ripoll Abdelaki Es-Satty com a confident del CNI és molt perillosa”.

Espadaler subratlla que “insinuar sibil·linament, com es fa, que l’atemptat hauria estat tolerat és una gran barbaritat”.

El secretari general d’Units remarca que “una cosa és aclarir la presumpta vinculació d’Es-Satty amb el CNI en qualitat de confident i una altra molt diferent donar a entendre que Es-Satty va actuar amb connivència amb el CNI”.

‪Espadaler, membre en representació el Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar de la comissió d’investigació dels atemptats del 17 i 18 d’Agost al Parlament de Catalunya, diu que “és evident que el Govern ha de vetllar per aclarir els fets, però això no el legitima per formular acusacions velades o insinuacions d’aquesta gravetat”.

En aquest sentit, el secretari general d’Units ha retret l’enviament de cartes per part del president de la Generalitat, Quim Torra, i del conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch a membres del Cos Consular per difondre algunes informacions publicades aquests darrers dies. “El Govern de la Generalitat hauria de ser molt més curós a l’hora d’afrontar un tema tan delicat i complex com el terrorisme jihadista. Ho hauria de ser pel respecte degut a les víctimes, perquè és irresponsable utilitzar-lo amb interès de part i perquè la unitat és imprescindible en el combat contra el monstre del terrorisme”.

Per últim, Espadaler ha assenyalat que l’esclariment de les informacions darrerament aparegudes s’ha de fer en primera instancia a l’àmbit judicial. Per altra part ha assenyalat que veu la Comissió de matèries secretes i reservades del Congrés dels Diputats un bon àmbit per transmetre la informació que s’escaigui als representants polítics.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant