Hem vist més determinació i empenta en els 100 primers dies del govern Collboni que en els darrers 365 dies del govern Aragonès

En el Consell Nacional d’Units per Avançar, el secretari general ha afirmat que “el debat de Política General en el Parlament ha posat de manifest de manera clamorosa i preocupant la manca de rumb i d’empenta del govern Aragonès”.

 

Units per Avançar demana prudència i rigor en el debat sobre l’amnistia.

Aquest matí, el Consell Nacional d’Units per Avançar ha abordat la situació política a Catalunya i al conjunt d’Espanya. Pel que fa a Catalunya, Units constata la manca de lideratge del govern Aragonès, conseqüència de la feblesa parlamentària i de la manca de suports que pateix.

 

El secretari general, Ramon Espadaler, ha afirmat que el Debat de Política General d’aquesta setmana al Parlament “ha posat de manifest de manera clamorosa i preocupant la manca de rumb i d’empenta del govern Aragonès”. Un Govern que “no ha aconseguit aprovar dues de cada tres propostes efectuades pel grup que li dona suport (ERC)”. Espadaler ha afegit que el resultat de les votacions ha “evidenciat la incapacitat del Govern per a teixir aliances, esdevenint de llarg el Govern més feble des de la recuperació de la Generalitat”. Aquest fet -ha dit- “ha de fer reflexionar seriosament al President Aragonès, atès que el país i el moment polític i econòmic actual, requereixen i mereixen un govern eficient, que lideri i que vagi per feina”.

 

Valoració positiva dels cent primers dies de Govern de Jaume Collboni

El Consell Nacional fa una valoració positiva dels 100 primers dies del Govern de l’Alcalde de la ciutat de Barcelona, Jaume Collboni, del qual en forma part el vicepresident d’Units, Albert Batlle, com a tercer Tinent d’Alcalde.

 

Espadaler ha reblat: “hem vist més determinació i empenta en els 100 primers dies del govern Collboni que en els darrers 365 dies del govern Aragonès. Així com Collboni fa avenços en el camí d’establir acords per a la legislatura, el president Aragonés ha perdut tots els suports pel camí, primer el va abandonar la CUP i després Junts de manera que ha quedat amb una clamorosa solitud”.

Units se sent profundament compromès amb la governabilitat de la ciutat de Barcelona i ha assumit amb responsabilitat l’àrea de Seguretat i Convivència. Amb la direcció d’Albert Batlle, l’àmbit de Seguretat ha incorporat en la present legislatura Montserrat Surroca al capdavant del Comissionat de Convivència, de nova creació.

 

El Consell Nacional demana prudència i rigor en el debat sobre l’amnistia

Un dia després del fracàs de la investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo en el Congrés de Diputats, el secretari general d’Units per Avançar ha assenyalat que “ara s’obre un nou temps que Pedro Sánchez haurà d’aprofitar per aconseguir els suports suficients, no sols per a la investidura, sinó també per al desenvolupament de la nova legislatura”.

En relació el debat obert a l’entorn de l’amnistia, el Consell Nacional demana prudència i rigor i considera que només es podrà jutjar la seva bondat, oportunitat i constitucionalitat quan es conegui el text legal, si es que finalment s’acaba presentant. Per aquesta raó, Units no ha fet un pronunciament sobre una possible llei d’amnistia, més enllà d’assenyalar que només tindria sentit com a instrument per a la reconciliació. Precisament, la reconciliació exigeix aproximar-nos amb cura a aquest debat. Qüestió que, en opinió d’Units, exigeix tant una expressió de penediment, com les garanties legals perquè no es repeteixin els fets viscuts. Seria bo que un acord transcendent d’aquestes característiques fos el més ampli possible, que no es limités únicament als partits independentistes i que el consens polític inclogués, també, el PP

 

30 de setembre de 2023

Comparteix

Comentaris

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant