Espadaler (Units) recorda a Aragonés que la bilateralitat no està renyida amb la multilateralitat

Published On: 17 juliol 2018Categories: Actualitat0 Comments

El diputat d’Units per Avançar, adscrit al grup del PSC-Units, Ramon Espadaler, ha lamentat que el vicepresident del Govern i conseller d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, es plantegi no assistir al Consell de Política Fiscal i Financera d’aquest dijous perquè prefereix mantenir una relació bilateral amb el Govern central, i li ha assegurat que la multilateralitat no està renyida amb la bilateralitat.

“La renúncia a assistir a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, anunciada pel vicepresident Pere Aragonès és una mala notícia”, ha expressat a través d’una anotació al seu compte de Twitter recollida per Europa Press.

Espadaler ha emplaçat el vicepresident català a acudir a tots els àmbits en els quals es debati el finançament de les comunitats autònomes perquè “bilateralitat i multilateralitat no són excloents”.

Units ve “mala noticia” que Aragonès no acuda al CPFF y le insta a asistir

Barcelona, 17 jul (EFE).- El secretario general de Units per Avançar, Ramon Espadaler, considera una “mala noticia” que el vicepresidente y conseller de Economía, Pere Aragonès, no asista al Consejo de Política Fiscal y Financiera y ha opinado que el Govern “debe acudir” a todos los ámbitos donde se debata la financiación.

El gobierno de la Generalitat se debate entre no acudir este jueves a la reunión del Consejo de Política Fiscal y Financiera (CPFF) o bien enviar a un delegado de menor rango que el vicepresidente.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha convocado para este jueves el Consejo de Política Fiscal y Financiera para debatir la nueva senda de déficit público que sube hasta el 0,3 % del PIB la meta para las comunidades autónomas en 2019, dos décimas más que representarán 2.400 millones de euros adicionales.

“La renuncia a asistir a la reunión del CPFF anunciada por el vicepresidente Aragonès es una mala noticia. El Govern ha de acudir a todos los ámbitos en los que se debata la financiación de las comunidades autónomas. Bilateralidad y multilateralidad no son excluyentes”, ha afirmado Espadaler en un mensaje de Twitter.

Además de este mensaje del diputado de Units en el Parlament, quien está adscrito al grupo socialista, también su formación ha criticado la decisión: “Nos preguntamos cómo el Govern puede decidir ausentarse de la negociación de la financiación autonómica. Su resultado nos afecta, y mucho, a todos”, ha escrito Units per Avançar en la cuenta oficial de la formación en Twitter. EFE

Comparteix

Comentaris

Relacionados

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant