Espadaler: “No sortirem de l’atzucac amb Fòrums Cívics Constituents ni amb repúbliques virtuals com planteja el president Torra, sinó amb propostes concretes i diàleg”

Published On: 26 setembre 2018Categories: Actualitat0 Comments

Després de la seva reunió amb la ministra Meritxell Batet, el secretari general d’Units per Avançar ha destacat que “a diferència de Rajoy que volia vèncer, Sánchez vol convèncer. Per això,  li demanem coratge polític per posar sobre la taula una proposta concreta“.

Després de la seva reunió a Madrid amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, el secretari general d’Units, Ramon Espadaler, ha dit en declaracions als mitjans de comunicació, que “som un partit catalanista, però no independentista, que com a tal aspira a aconseguir més i millor autogovern, és a dir un govern de qualitat: el que té estabilitat competencial i un finançament d’acord amb les competències assumides. La proposta d’Units se situa dins del marc de la legalitat constitucional i parteix de la lleialtat entre governs i institucions. Des d’aquesta perspectiva hem formulat una proposta d’acord de pacte d’Estat per superar l’actual conflicte entre Catalunya i Espanya”.

Espadaler ha assenyalat: “Units considera que l’única sortida a l’actual situació passa pel diàleg polític dins de la Constitució. De l’atzucac actual, no ens sortirem a base de Fòrums Cívics Constituents ni amb repúbliques virtuals o projectes unilaterals com planteja el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ni donant l’esquena a Catalunya com ha fet Rajoy durant anys, sinó posant damunt la taula propostes concretes i amb diàleg. En aquest sentit, Units posa sobre la taula una proposta concreta que avui hem explicat a la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet”.

“Creiem necessari que el president Sánchez formuli una proposta concreta que pugui ser sotmesa a consulta per part de la ciutadania de Catalunya”

El secretari general d’Units ha remarcat: “valorem positivament l’actitud del president del Govern, Pedro Sanchez, d’apostar pel diàleg a través dels mecanismes constitucionalment establerts com les comissions bilaterals i multilaterals. Apreciem i valorem la seva actitud. A diferència de Rajoy que volia vèncer, Sánchez vol convèncer. Per això, li demanem coratge polític per posar sobre la taula una proposta concreta i alhora demanem al Govern de la Generalitat una participació activa i compromesa en els marcs de negociació tant bilaterals com multilaterals. Units aporta una proposta que està a la disposició de tothom amb esperit constructiu de negociació i, òbviament, oberta a introduir-hi millores. En aquest sentit, creiem necessari que Pedro Sánchez formuli una proposta concreta que pugui ser sotmesa a consulta per part de la ciutadania de Catalunya”

El secretari general ha explicat que la proposta d’Units es basa en aquests punts:  el reconeixement de la realitat nacional de Catalunya; l’estabilitat en el pla competencial; un finançament d’acord amb el grau de competències assumides que sigui solidari amb el conjunt d’Espanya, però que alhora permeti afrontar-les i desenvolupar-les; un plantejament d’àmbit federal que permeti que el Senat assumeixi el seu rol de cambra territorial; i, conscients de l’excepcionalitat del moment i de la situació dels polítics empresonats, Units proposa una reforma del codi penal per definir amb precisió els delictes que estan sobre la taula, respectant sempre la separació de poders. En aquesta línia, Espadaler ha reiterat la posició d’Units que els polítics que són en presó preventiva haurien d’estat en llibertat condicional:  “Creiem en la independència del poder judicial, la qual cosa no ens priva de manifestar la nostra opinió”.

El secretari general del partit ha remarcat que “la nostra proposta no pensa únicament en Catalunya, sinó que es pot extrapolar al conjunt d’Espanya, amb propostes objectivables. I ha destacat  que “no passa per una reforma de la Constitució, sinó per modificacions de les lleis orgàniques, alhora que fa seu el concepte de mutació constitucional de Miguel Herrero de Miñón a l’hora d’identificar i reconèixer les nacionalitats”.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant