Espadaler: “La tria no és entre resistir o submissió, sinó entre dialogar o fractura. La nostra resposta és diàleg o diàleg”

Published On: 11 setembre 2018Categories: Actualitat0 Comments

Units per Avançar, que ha participat per primera vegada des de la seva fundació ara fa poc més d’un any en l’ofrena floral a Rafael Casanova, demana als governs català i espanyol que donin una oportunitat al diàleg.

En declaracions als mitjans de comunicació, el secretari general d’Units, Ramon Espadaler, ha reclamat als governs dels presidents Quim Torra i de  Pedro Sánchez “el coratge necessari per recórrer el camí del diàleg amb voluntat d’acord”. I ha afegit que “probablement no satisfarà a les parts més allunyades de la centralitat política, als més radicals, als que són en posicions més extremes, siguin immobilistes o rupturistes, però sí que afavorirà al conjunt de la ciutadania de Catalunya”. Per fer-ho possible, a parer d’Espadaler, “cal que ambdós governs s’allunyin de les posicions extremes o maximalistes immobilistes, en el cas del govern central, i de les rupturistes en el cas del govern de la Generalitat”.

Per a Espadaler, l’existència d’un govern central amb voluntat i capacitat d’escoltar i de dialogar i amb capacitat de proposar crea un nou paradigma que ha de ser aprofitat i correspost per part del govern de la Generalitat: “som conscients que el procés de diàleg serà llarg i ple de dificultats, però també que no hi ha cap alternativa viable al diàleg entre els dos governs”.

“El dilema, la tria, no és entre resistència o submissió, entre resistir o sotmetre’ns, com planteja el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, sinó que és dialogar o fractura. La resposta d’Units per Avançar és diàleg o diàleg”, ha reblat.

El secretari general d’Units per Avançar subratlla que “serà a base de respecte mutu, d’acords sectorials i de moltes hores de diàleg que podrem avançar en la resolució del contenciós entre Catalunya i Espanya, que és de naturalesa política”. I ha reblat: “l’única sortida a l’atzucac en què ens trobem passarà per la política i pel diàleg”

L’ofrena floral d’Units per Avançar al monument de Rafael Casanova ha estat encapçalada pel president del partit, Oriol Molins, pel secretari general, Ramon Espadaler, i pel secretari d’organització, Jordi Cerzuela. “Destigem a tothom una bona Diada, més enllà dels horitzons nacionals que cadascú vulgui dibuixar, i que sigui una Diada per la convivència i per les reclamacions legítimes de la ciutadania de Catalunya” –ha assenyalat Espadaler.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant