Espadaler: Hem de posar tots els esforços en les eleccions municipals amb la mirada posada en l’espai del catalanisme integrador

Helena Isábal es fa càrrec de la presidència d’Units per Avançar, Albert Batlle de la vicepresidència, i Ramon Espadaler de la secretaria general. Joan Caballol és el nou president del Consell Nacional.

 

En la seva intervenció, Ramon Espadaler, reelegit secretari general Units per Avançar, ha recordat en la cloenda de la Convenció Nacional que d’aquí a dos anys hi haurà eleccions municipals. Per tant, ha dit Espadaler: hi hem d’estar preparats i hem de posar totes les peces al servei de les eleccions municipals. Això vol dir la capacitat de créixer, la implantació, les propostes. Hem de baixar a la realitat per transformar-ho en propostes concretes”. Així doncs –ha afegit– tenim feina municipal per als dos propers anys i amb la mirada posada en aquest espai del catalanisme integrador”.

 

Espadaler ha destacat que un dels mandats de la ponència és “conrear aquest espai, amb una oferta electoral que representi aquest catalanisme integrador, el que entén qui pensa diferent i que treballa per un país on tothom se senti còmode. Recollim, doncs, aquest testimoni i posem la proa en les eleccions municipals amb la mirada, òbviament en les eleccions al Parlament de Catalunya que podrien ser d’aquí a dos anys, per la condició d’una moció de confiança que la CUP ha posat al Govern de la Generalitat de Catalunya”.

 

La nova direcció d’Units per Avançar -aprovada pel 83,56 dels vots- està integrada per vint persones i és paritària. Helena Isábal n’és la presidenta, Albert Batlle, el vicepresident, i Ramon Espadaler, el secretari general. També la integren  Xavier Güell (secretari d’Organització en substitució de Salvador Ferran, ara president de la Comissió de Garanties). També en formen part, entre altres, Maite Català, Antoni Durán-Sindreu, Joaquim Llimona i Jaume Guardans.  Hi ha un pes important de persones procedents de l’àmbit municipal. A més d’Albert Batlle (tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona), s’hi afegeixen  Cèlia Martínez i Isabel Pallejà (Conselleres del Districte de Sarrià Sant Gervasi i de l’Eixample de Barcelona, respectivament), Elena Vidal (regidora a Vihella) i  Estefania Serrano (regidora a La Pobla de Mafumet).

 

D’altra banda, la Convenció Nacional ha elegit Joan Caballol, exdiputat del Parlament de Catalunya, com a nou president del Consell Nacional

 

La ponència política aprovada amb 90’14% dels vots defineix el programa polític des de la catalanitat, l’humanisme cristià, el pacte per Catalunya, l’Economia Social de Mercat, l’europeisme i el compromís amb la governabilitat de Catalunya i d’Espanya.

 

El rendiment de comptes presentat per Oriol Molins -fins ara president d’Units des de 2017 que ha demanat fer un parèntesi en la seva activitat per motius professionals- ha estat aprovat per aclamació. La Convenció ha elegit també els membres del nou Consell Nacional i ha aprovat la ponència d’Estatuts amb el 82,60% dels vots.

 

Salutacions dels agents socials i de representants de partits polítics

 

La Convenció Nacional ha disposat de la salutació en vídeo d’un ampli ventall dels agents socials i dels partits polítics. Pel que fa als agents socials: Josep Sánchez Llibre, president de Foment, Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, Antoni Cañete, president de PIMEC, Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya i Maria Recuero, secretària general d’USOC. Pel que fa a l’àmbit polític, hi ha hagut salutacions del Miquel Iceta, primer secretari del PSC i ministre del Govern d’Espanya, Andoni Ortuzar, president de l’EBB del PNB, Salvador Illa, president del grup parlamentari PSC-Units, David Bonvehí, president del PDeCAT, Marta Pascal, presidenta del PNC, Astrid Barrio, presidenta de Lliga Democràtica, Antoni Fernández Teixidó, president de Lliures i Mario Romeo, president de la plataforma Portes Obertes del Catalanisme.

 

10 de juliol de 2021

RELACIÓ DE MEMBRES DEL COMITÈ DIRECTIU

– Albert Batlle Bastardas
– Maite Català Pujol
– Edi Conde Garcia
– Antoni Duran-Sindreu Terol
– Ramon Espadaler Parcerisas
– Núria Gómez Morell
– Jaume Guardans Cambó
– Xavier Güell Cardona
– Ana Guilera Guerendiain
– Helena Isábal Roca
– Joaquim Llimona Balcells
– Francesc Marfà Badaroux
– Celia Martínez Pujol
– Isabel Pallejà Milà
– David Pàmpols Camats
– Montserrat Serrallonga Sivilla
– Estefania Serrano Agudo
– Montserrat Surroca Comas
– Helena Vidal Díaz
– Xavier Viejo Comas

MEMBRES DE LA COMISSIÓ DE GARANTIES

  • David Ciudad
  • Salvador Ferran, president
  • Esther Piqué
  • Joan Puig
  • Jaume Tutusaus

MESA DEL CONSELL NACIONAL

– Joan Caballol, president

– Rosa Ma Salmerón vicepresidenta

– Jordi Miró, secretari primer

– Olga Ortiz, secretària segona

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant