Espadaler: el president de la Generalitat, Quim Torra, està incapacitat per al diàleg

Published On: 5 desembre 2018Categories: Actualitat0 Comments

“La vaga de fam iniciada per Jordi Sánchez i Jordi Turull ens interpel·la a tots” -ha afirmat Ramon Espadaler. El consell nacional d’Units reitera la posició de substituir la presó incondicional per la llibertat condicional.

El consell nacional ha fixat les línies estratègiques irrenunciables per a  totes les eleccions. La primera i principal és la catalanitat.

En declaracions prèvies al consell, el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler ha dit: “malauradament, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, està incapacitat per al diàleg. Aquesta setmana s’ha amagat davant de les protestes dels diferents col·lectius –sanitaris, educatius, estudiantils. S’ha amagat, ha estat incapaç de dialogar”. I ha afegit: “ara  ens dóna un altre anunci d’aquest no diàleg, d’aquesta incapacitat, que és negar-se a parlar amb el president del Govern, Pedro Sánchez.”

El secretari general ha dit: “és un error fonamental. Catalunya no es mereix aquest president que menysté el diàleg, el primer i principal instrument polític, encara que serveixi per posar negre sobre blanc les diferències”. I ha subratllat: “s’ha de dialogar sempre i el president de la Generalitat no pot donar l’esquena a mig país negant-se a dialogar amb el president d’Espanya”

La vaga de fam de Sánchez i de Turull ens interpel·la a tots

Espadaler ha remarcat: “la vaga de fam de Jordi Sánchez i Jordi Turull ens interpel·la a tots”. El Consell Nacional ha ratificat la seva posició sobre els polítics empresonats. En un comunicat del dia 2 de novembre de 2017, Units  ja va afirmar que la presó incondicional era “una mesura desproporcionada que, lluny de contribuir al desitjat i imprescindible retorn a la normalitat institucional, ens n’allunya encara més”. En reiterades ocasions, hem manifestat que la presó incondicional hauria de ser substituïda per la llibertat provisional, com va quedar recollit en el nostre comunicat de 23 de març: “considerem la presó cautelar una mesura desproporcionada, raó per la qual expressem la necessitat que aquesta sigui reconsiderada, existint com existeix, la possibilitat de substituir-la per altre tipus de mesures cautelars”.

Línies estratègiques irrenunciables

D’acord amb el manifest fundacional del partit, el consell nacional d’Units per Avançar ha incidit en que cal crear un ampli espai central en qual convergeixi el catalanisme moderat. L’objectiu és que Catalunya avanci cap a un govern de qualitat amb un model de societat del benestar i del bé comú de base humanista i socialcristiana de vocació europeista i catalanista.

Amb aquesta finalitat, Units ha fixat les línies irrenunciables del partit de cara a les eleccions municipals, europees, generals i al Parlament. La principal és la catalanitat, la línia fonamental que cohesiona la identitat pròpia del partit.  Les línies són aquestes:

.- la catalanitat. Implica el reconeixement constitucional de la identitat pròpia de Catalunya

.- desplegament màxim de l’Estat de les Autonomies

.- autogovern de qualitat  i finançament propi (asimètric)

.- Economia Social de Mercat i/o del bé comú de base humanista amb respecte a la llibertat de la persona

.- europeisme.

.- reforçament d’Units per Avançar

Units marca com a prioritàries les eleccions al Parlament amb l’objectiu de presentar-nos amb llista pròpia. En els comicis que no es pugui anar amb una llista pròpia, es poden arribar a subscriure acords amb altres forces polítiques en una aposta pel diàleg a partir d’un marc estratègic i programàtic predefinit, però sempre amb un principi irrenunciable: la catalanitat.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant