Encoratgem els Governs de Catalunya i d’Espanya perquè s’asseguin a la Taula de diàleg, abandonant els maximalismes

Ramon Espadaler exigeix també al Govern de la Generalitat la unitat imprescindible que no hem vist fins ara i remarca que només avançarem posant per davant l’interès general i el bé comú.

 

En declaracions als periodistes després de l’ofrena floral d’Units per Avançar al monument de Rafael Casanova, el secretari general, Ramon Espadaler ha afirmat que “aquesta és una Diada que tots els catalans i totes les catalanes hem de celebrar amb la màxima capacitat de convivència” i ha afegit “enguany ho fem en un context substancialment diferent de les Diades dels darrers anys: la concessió dels indults, l’horitzó de la Taula de Diàleg -que per complex que sigui és tangible i real- i el canvi de Govern a la Generalitat”.

 

En aquest escenari, Espadaler ha assenyalat que “hauríem de ser capaços d’aprofitar-ho. Per això, demanem al Govern de Catalunya i al d’Espanya que s’asseguin a la Taula de Diàleg abandonant els maximalismes -i les posicions molt còmodes de cara als propis- per tal d’arribar a acords.” I ha afegit: “encoratgem els governs i també a tots els partits polítics a prendre posicions de diàleg franc, obert, no maximalistes, amb voluntat d’entesa. Nomes avançarem posant el bé comú i l’interès general per davant

 

 

El secretari general d’Units per Avançar considera “imprescindible” que, en el terreny de les relacions Catalunya Espanya, “siguem capaços de sortir de l’atzucac. Això passa no per posicions maximalistes, sinó per posicions acordades. I també en altres temes no menors com el de la fatal notícia de la suspensió de l’ampliació de l’aeroport de l’aeroport del Prat on calen no posicions extremes, sinó cercar consensos entre la preservació del medi ambient i la dinamització de l’economia”.

 

Finalment, el secretari general d’Units per Avançar ha demanat al Govern de la Generalitat de Catalunya “la unitat que no hem vist fins ara”. “No pot ser que estiguin uns al costat i els altres a l’altra banda de la pancarta, tant si parlem de l’aeroport, dels Jocs Olímpics d’Hivern o de la mateixa Taula de diàleg.  Demanem a Govern de la Generalitat que faci aquest esforç d’unitat i de clarificació de posicions”- ha dit Espadaler

 

L’ofrena floral l’han feta, entre altres, Helena Isábal, presidenta d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, secretari general, Albert Batlle, vicepresident, i Xavier Güell,  secretari d’Organització.

 

11 de setembre de 2021

Comparteix

Comentaris

Relacionados

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant