Elogi de la moderació

L’aparició de populismes de distint signe i el seu arrelament tant als parlaments, com en algun govern, hauria d’obligar als partits anomenats sistèmics a fer una profunda reflexió i a actuar en conseqüència.

En el cas espanyol, tant la dreta, com l’esquerra tradicionals, tenen al seu abast pactar amb les forces que més els allunyen de l’espai central i que més inviabilitzen allò que podríem anomenar pactes d’Estat, o poden mirar-se entre ells a la recerca de denominadors comuns. Certament, el PP pot mirar a la seva dreta i el PSOE a la seva esquerra, però també poden mirar-se mútuament per a dibuixar acords de mínims que ens ajudin en el camí de sortida de la complexa situació econòmica i social que estem vivint com a conseqüència de la crisi derivada de la invasió russa d’Ucraïna, quan encara no havíem resolt la crisi derivada del covid.

Extremar les posicions segurament complau a una part dels respectius electorats, però només serveix per alimentar els extrems de l’arc parlamentari. Conrear un terreny central comú, potser no satisfà a una part dels respectius electorats, però, sens dubte, pot ajudar a construir respostes sòlides per a la sortida de la crisi que patim.

En l’actual context cal coratge, molt coratge, per defensar la moderació. És en aquesta direcció que des d’Units per Avançar orientem les nostres propostes econòmiques i les posem a disposició dels partits sistèmics tant a Catalunya, com a nivell espanyol. De la mà d’Antoni Durán-Sindreu, el nostre coordinador del programa econòmic, són propostes sustentades sobre l’Economia Social de Mercat (tant mercat com sigui possible, però tant Estat com calgui per corregir-ne les disfuncions) i sobre el principi de subsidiarietat entès no sols com a vertebrador de les relacions entre nivells administratius, sinó també com a expressió de respecte de governs i administracions cap a la societat civil organitzada, sigui a través de les famílies o a través d’un entramat ric d’entitats i associacions intermèdies. La política i l’economia en positiu i al servei de les persones, per a garantir el bé més preuat que tenim: la cohesió social, construïda a partir d’un creixement econòmic respectuós amb la igual dignitat de totes les persones.

Ramon Espadaler Parcerisas, secretari general d’Units per Avançar

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant