El pacte per la llengua és un exercici de responsabilitat, que està a les antípodes dels populismes

El Consell Nacional d’Units per Avançar- que ha començat amb un minut de silenci per Ucraïna- fa una crida a JuntsxCat perquè es mantingui en el pacte perquè “no és només un pacte de la llengua, sinó també per la cohesió social, la convivència i la qualitat en l’educació”.

 

“Venen temps difícils en els quals caldrà escollir entre pactar responsablement entre diferents o abonar-se als populismes. Units estarà pel pacte”.-Espadaler

 

Units valora molt positivament l’acord sobre la llengua perquè preserva la vehicularitat del català, perquè ho fa sense menystenir el castellà en subratllar l’objectiu de conèixer les dues llengües en acabar el cicle educatiu i perquè té en compte -i això és primordial- l’entorn de les escoles.

 

Ramon Espadaler ha assenyalat que “el pacte en si mateix ja és positiu” des del moment que posa d’acord grups polítics diferents -comuns, ERC, PSC i Units per Avançar i, en un primer moment, JuntsxCat. El secretari general d’Units ha destacat que “aquest no és només un pacte per la llengua, sinó que és un pacte per la cohesió social, la convivència i la qualitat en l’educació”. Per això, el Consell Nacional fa una crida a JuntsxCat perquè reflexioni i retorni a l’acord que havia subscrit. “És important que Junts es mantingui en el pacte perquè, ens hi  juguem molt de cara al futur”, ha reblat.

 

El Consell Nacional ha analitzat els impactes tant globals, com locals de l’etapa post pandèmia i de la guerra d’Ucraïna que comporten l’encariment desmesurat del preu de l’energia, els problemes de subministrament de matèries primeres o d’altres productes, amb la conseqüent paràlisi d’empreses i sectors econòmics o una inflació desbocada.

 

Objectiu prioritari: preservar la cohesió social i elements bàsics de l’estat del benestar

 

Espadaler ha remarcat que “aquesta situació comportarà canvis de fons i requerirà, acords que segurament no agradaran a tothom, però que tindran com a objectiu prioritari preservar la cohesió social i els elements bàsics de l’estat del benestar”.

 

Units per Avançar constata que alguns dels canvis que s’estan produint no seran conjunturals, sinó estructurals i que, com a tals, tindran conseqüències en àmbits geopolítiques, com és el cas del gir del Govern en relació al Sàhara.

 

Aspectes com una inflació desbocada, l’elevat cost de l’energia, un atur alt en comparació amb altres països d’Europa ens aboquen al perill dels populismes que poden complicar molt més la situació. En opinió d’Espadaler, “venen temps difícils en els quals caldrà escollir entre pactar responsablement entre diferents o abonar-se als populismes. Units estarà pel pacte”. “Els partits amb responsabilitat de govern –ha dit han de ser capaços de gestionar amb eficàcia aquestes noves situacions, tant en l’àmbit de l’Estat, amb acords d’ampli espectre -i fem una crida a la responsabilitat tant al Govern com al PP, el principal partit de l’oposició- com a Catalunya. Des d’Units, manifestem la nostra predisposició a aquests acords.

 

26 de març  de 2022

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant