El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar demanarà la compareixença del conseller d’Interior al Parlament sobre els greus aldarulls d’aquests dies a Barcelona

Davant la segona nit amb aldarulls greus a la ciutat de Barcelona, el Grup Parlamentari de Socialistes i Units per Avançar vol manifestar:

1.- la més absoluta i radical condemna sense cap mena de pal·liatius  dels fets violents, dels actes de vandalisme que està patint la ciutat de Barcelona, dels que hi va haver a la Universitat Autònoma de Barcelona i dels que hi ha hagut en altres indrets de Catalunya.

2.- el nostre suport al Cos de Mossos d’Esquadra, a la Guàrdia Urbana de Barcelona així com a la resta de policies locals de Catalunya en la seva responsabilitat de contenir la violència i també expressar el nostre suport i solidaritat tant als professionals del SEM com als Bombers. El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar els fa costat sense cap fissura, fins i tot en els supòsits que hagin d’utilitzar la força per contenir el vandalisme i la violència.

3.- Com a Grup Parlamentari, manifestem la nostra perplexitat i preocupació pel silenci del Departament d’Interior davant aquests fets. Al llarg d’aquesta crisi, la ciutadania no ha vist ni escoltat cap responsable del Departament  d’Interior: ni el Conseller, ni el Secretari general ni el Director General de la Policia han comparegut en cap moment, malgrat ser els màxims responsables de garantir i mantenir l’ordre públic.

En aquest sentit, el diputat del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Ramon Espadaler, anuncia que “demanarem la compareixença del Conseller al Parlament de Catalunya perquè doni explicacions i perquè detalli com pensen afrontar aquesta greu situació”.

4.- El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar garanteix el suport a totes aquelles mesures que contribueixin a empoderar la policia i a facilitar la coordinació entre cossos policials per fer front als episodis violents.

26 de setembre de 2021

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant