El Consell Nacional d’Units per Avançar dóna llum verda a l’acord marc amb el PSC per a les eleccions municipals de 2023

El Consell Nacional d’Units per Avançar, reunit de forma extraordinària, fa una valoració positiva dels acords amb el PSC en el Parlament i en l’àmbit municipal.

 

 El secretari general, Ramon Espadaler, ha remarcat que “és molt important  evitar la fragmentació i facilitar l’estabilitat perquè són imprescindibles equips de govern amb empenta als ajuntaments que solucionin els problemes dels ciutadans”.

 

 

En reunió extraordinària, el Consell Nacional d’Units per Avançar valora positivament  l’experiència de col·laboració política amb el Partit dels Socialistes de Catalunya al Parlament de Catalunya a les eleccions al Parlament de 2017 i 2021, així com en l’àmbit municipal, en els municipis on s’hi va arribar a acords per a concórrer conjuntament a les eleccions municipals de maig de 2019, des de l’Ajuntament de la ciutat de Barcelona, cap i casal de Catalunya, fins a tants altres consistoris.

 

Per aquest motiu, el Consell Nacional ha aprovat per unanimitat l’acord marc de col·laboració entre Units per Avançar i el Partit dels Socialistes de Catalunya per a les eleccions municipals de 2023.

 

Ramon Espadaler, secretari general d’Units per Avançar, ha refermat que amb aquest acord ”donem continuïtat als acords que han donat fruits, que han estat positius per als interessos de la ciutadania i de Catalunya”.

 

El Consell Nacional d’Units per Avançar subratlla la importància d’aquest acord ja que els ajuntaments són la institució més propera a la ciutadania. En aquest sentit, Ramon Espadaler ha assenyalat que “és molt important evitar la fragmentació i facilitar l’estabilitat. Són imprescindibles equips de govern amb empenta als ajuntaments de Catalunya que solucionin els problemes dels ciutadans”. I ha afegit que “la fragmentació paralitza l’activitat dels ajuntaments i redueix molt la seva eficàcia

 

L’acord marc entre el Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar aposta per posar els ajuntaments al servei de la ciutadania, per treballar pel progrés econòmic, la cohesió i la justícia social i per vetllar per la seguretat.

 

L’acord marc assolit atorga autonomia als representants locals d’un i altre partit per tal de formular candidatures conjuntes de cara a les properes eleccions municipals, establint-ne el marc de col·laboració i coordinació en aspectes que van des de la formulació de les candidatures fins a l’elaboració dels programes electorals.

 

El compromís de col·laboració entre el Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar es fonamenta en una aposta decidida pel diàleg i el pacte, assumint els valors compartits del catalanisme integrador que aposta per la cohesió social, la convivència i el respecte a la legalitat i a les institucions.

 

 

 

Barcelona, 28 de juliol de 2022

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant