El Consell Nacional d’Units aprova la proposta de pacte d’Estat per reconduir les relacions entre Catalunya i Espanya

Published On: 21 abril 2018Categories: Actualitat0 Comments

Ramon Espadaler ha remarcat: “ni el fracàs de l’independentisme pot ser la derrota de Catalunya, ni el fracàs de l’immobilisme del PP i de CS pot ser el fracàs d’Espanya. Hi ha d’haver un camí per al diàleg i per a la concertació”

El Consell Nacional d’Units ha quedat constituït amb la presiència d’Helena Isábal, la vicepresidència de Rosa Mari Salmerón i la secretaria de Julio Molinario.

En declaracions als periodistes abans de la constitució i primera reunió del Consell Nacional, el diputat d’Units per Avançar al Parlament ha dit que “fem una proposta de pacte d’Estat per reconduir les relacions entre Catalunya i Espanya. Partim d’una doble constatació: l’independentisme ha fracassat en la consecució dels seus objectius, la qual cosa no comporta que l’immobilisme es pugui apuntar un triomf i, també, considerem que l’immobilisme del PP i de CS ha fracassat igualment”.

Davant d’aquesta situació, Espadaler ha explicat la proposta de pacte d’Estat que avui aprova el Consell Nacional: “Hem vist que el govern central ha estat incapaç de fer política i el govern de Catalunya no existeix perquè els independentistes són incapaços de formular-lo. Per tant, el pacte s’ha de fer no només entre governs sinó entre formacions polítiques de tot l’arc parlamentari tant de Catalunya com d’Espanya i també hi han de participar patronals, sindicats i organitzacions socials”.

El lider socialcristià ha assenyalat que “cal superar les alternances dels governs d’aquí o d’Espanya. I per tant, ha de ser un pacte d’Estat estable.”

Espadaler ha remarcat les bases del pacte d’Estat: “el reconeixement de Catalunya com a nació en el marc constitucional, el disseny d’un model de finançament just i solidari, una aposta clara per la cohesió interna a Catalunya i entre Catalunya i Espanya i fer una relació precisa de les competències que creiem que cal incrementar i que ha de tenir el govern de Catalunya. No han d’estar subjectes als canvis de governs aquí o allà, que siguin estables i no s’hagin de rediscutir”.

El diputat d’Units ha remarcat que “defensem un catalanisme integrador a Catalunya  i no ruptrurista amb el conjunt d’Espanya, que és profundament transformador i reformista. No ens conformem amb la relació actual entre Catalunya i Espanya. I a més, és un catalanisme europeista”

Espadaler ha reiterat que “ni el fracàs de l’independentisme pot ser la derrota de Catalunya, ni el fracàs de l’immobilisme del PP i de CS pot ser el fracàs d’Espanya. Hi ha d’haver un camí per al diàleg i per a la concertació”.

Finalment el diputat d’Units ha fet servir un símil mariner: “uns només volien els catalans a galeres remant i els altres han volgut baixar d’aquest vaixell i nedar cap a Ítaca sense aconseguir-ho. Nosaltres, a Units, no volem deixar de remar en un projecte col·lectiu que és català, espanyol i europeu i reivindiquem el catalanisme compromès. Volem estar també a la sala de màquines i a la sala de comandament de la direcció de la política, el catalanisme compromès com històricament ha estat amb la governabilitat del conjunt d’Espanya amb una vocació nítidament europea”.

El Consell Nacional d’Units ha quedat constituït amb la presidència d’Helena Isàbal, la vicepresidència de Rosa Mari Salmerón i la secretaria de Julio Molinario.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant