Dimecres 26 presentem a la ministra Batet de Política Territorial la nostra proposta de pacte d’Estat Catalunya-Espanya

Published On: 25 setembre 2018Categories: Actualitat0 Comments

El nostre secretari general, Ramon Espadaler, es reunirà amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, a la seu del ministeri a Madrid per exposar-li la nostra proposta de Pacte d’Estat Catalunya-Espanya, la nostra aposta per un autogovern de qualitat que parteix del respecte a la legalitat i de la lleialtat entre institucions.

Tot seguit reproduïm el teletip d’agència sobre la reunió:

Eduardo Parra – Europa Press

Espadaler (Units) presentarà aquest dimecres a Batet la seva proposta d’encaix per a Catalunya

El secretari general d’Units per Avançar i diputat del PSC-Units al Parlament, Ramon Espadaler, es reunirà aquest dimecres amb la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, a qui presentarà la seva proposta de pacte d’Estat per solucionar el conflicte polític català i l’encaix de Catalunya.

Segons ha informat aquest dimarts la formació, la trobada es farà al Ministeri a les 12.00 h i Espadaler posarà sobre la taula el paquet de mesures que va presentar al maig sota el títol ‘Pacte d’Estat entre Catalunya i Espanya’.

Aquesta bateria de propostes inclou la necessitat de “reconeixement constitucional de Catalunya com una nació dins d’Espanya i de les seves singularitats pròpies”, com ho són la llengua, la cultura, el dret civil i les institucions, va explicar llavors Espadaler, que no va considerar necessària una reforma de la Constitució per aconseguir-ho.

Una altra proposta d’Units passa per definir un calendari concret per abordar i acordar el desenvolupament efectiu de l’autogovern català a través de la delimitació de les competències, el compliment de les sentències del Tribunal Constitucional en aquest àmbit, i un nou Estatut si és necessari.

També aposta perquè el ‘Pacte d’Estat entre Catalunya i Espanya’ inclogui un nou model de finançament “que superi i solucioni les actuals deficiències i permeti a les comunitats assumir la recaptació derivada del seu tram autonòmic”.

D’aquesta manera es vol acabar amb el tradicional tracte favorable o desfavorable per a Catalunya segons la dependència del Govern central de torn del suport de les forces catalanes al Congrés sense que això comporti “ni cafè per a tothom ni un tracte bilateral Catalunya-Espanya”, fixant unes prerrogatives per llei.

Comparteix

Comentaris

Relacionats

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Fes-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Fest-te simpatitzant

Vull ser simpatitzant

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant