Demanem al president Torra que no s’apropiï partidàriament de l’escut de la Generalitat

Published On: 30 juliol 2018Categories: Actualitat0 Comments

Com diu Espadaler, l’important és trobar solucions que no divideixin els catalans.

Després de l’acte de dissabte a Waterloo, el secretari general d’Units per Avançar s’ha adreçat, a través del twitter, al president de la Generalitat, Quim Torra, per dir-li que “És imprescindible regular per llei els usos de l’escut de la Generalitat, tal i com en el seu dia va fer el Parlament de Catalunya amb l’himne, la senyera i la festa nacionals. És Lamentable que sigui el mateix President, Quim Torra i Pla qui s’apropiï partidàriament d’un símbol de tots”

El president de la Generalitat l’ha contestat, a través del twitter, i Espadaler l’ha replicat assenyalant “que President, institucions i símbols d’autogovern ens representin a tots i s’ajustin a legalitat no és sols una qüestió formal, sinó el reflex i l’expressió del respecte que teniu, o no, per un país plural. L’important és trobar solucions que no divideixin els catalans”.

Tot seguit reproduïm la seqüència amb la informació de La Vanguardia digital  i els teletips de les agències de premsa EFE, Europa Press i ACN.

Espadaler (Units) demana regular l’ús de l’escut de la Generalitat

BARCELONA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) –

El diputat d’Units per Avançar, adscrit al grup del PSC-Units, Ramon Espadaler, ha demanat regular els usos de l’escut de la Generalitat, davant la utilització d’aquest escut per part de l’autodenominat ‘Govern de la República’ des de Brussel·les.

En una publicació a Twitter recollida per Europa Press, ha criticat el president de la Generalitat, Quim Torra, que “s’apropiï de manera partidària d’un símbol de tots”.

Torra ha contestat afirmant que entén que Espadaler vegi important aquesta qüestió, però que ell està preocupat per “els exiliats, els presos polítics, el miler de catalans investigats i processaments per defensar la democràcia i com fer efectiva la República”.

Espadaler li ha retret que els símbols de la Generalitat no són “només una qüestió formal, sinó el reflex i l’expressió del respecte” que té el Govern al conjunt de la població.

“El més important és trobar solucions que no divideixin els catalans”, ha sentenciat el diputat del PSC-Units en el Parlament.

Espadaler i Torra topen per l’ús de l’escut oficial de la Generalitat en l’acte de Waterloo

El diputat d’Units per Avançar lamenta que el president “s’apropiï de manera partidària d’un símbols de tots”

ACN Barcelona .- El secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha criticat l’ús de l’escut oficial de la Generalitat en l’acte d’ahir organitzat pel ‘Govern de la República’ a Waterloo per donar la benvinguda a Carles Puigdemont. “És imprescindible regular per llei els usos de l’escut de la Generalitat, tal i com en el seu dia va fer el Parlament amb l’himne, la senyera i la festa nacional. Lamentable que sigui el mateix president Torra qui s’apropiï partidàriament d’un símbol de tots”, ha piulat Espadaler, tot adjuntant la fotografia d’una pancarta a l’exterior de la ‘Casa de la República’ amb l’escut de la Generalitat i l’adreça www.defensaexili.org. Torra ha respost Espadaler hores després –també via Twitter- i ha tirat de certa ironia: “Entenc que per vostè aquest sigui un tema extraordinàriament important. Però miri, a mi ahir em preocupaven els exiliats, els presos polítics, el miler de catalans investigats i processats per defensar la democràcia, i com fem efectiva la República”, ha sentenciat el president de la Generalitat.

Espadaler no ha tardat a recollir el guant i ha insistit en un segon tuit que “president, institucions i símbols d’autogovern ens representin a tots i s’ajustin a legalitat no és sols una qüestió formal, sinó el reflex i l’expressió del respecte que teniu, o no, per un país plural”. “L’important és trobar solucions que no divideixin els catalans”, ha finalitzat el diputat d’Units per Avançar.

Enllaç amb la notícia de La Vanguardia

Comparteix

Comentaris

Relacionados

Segueix-nos

Sigues part activa del diàleg per construir una Catalunya capdavantera.

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Subscriu-te al nostre newsletter

Gracies per la teva subscripció
Hi ha algun problema, torna-ho a intentar més tard

Units per Avançar és un partit polític humanista, catalanista i democristià format per un equip humà de professionals que aporta solucions reals per a les persones i crea les condicions necessàries perquè, tots plegats, puguem contribuir al rellançament d’una Catalunya capdavantera, una millor Espanya i una Europa més forta, que ens faci sentir orgullosos.

Fes-te simpatitzant